'Du burde skamme dig over dit tiggeri. Hvor er det usmageligt og grådigt, at du i disse tider uden skam tigger fra restauranter, der har det så hårdt.'

Sådan skriver en rasende Umut Sakarya i et opslag på Instagram. I opslaget, som du kan se nedenfor, beskriver han, hvordan en kendis ved navn Caroline for »tiende gang« har forsøgt at »tigge« gratis mad ud af ham ved at tilbyde ham reklame på sin profil.

'Må vi komme på besøg på søndag og spise en guldkebab og meter kebab med bearnaise ved siden af og fritter – så laver jeg det lækreste på Instagram? Vi vil gerne komme 10/11,' har pågældende skrevet til kokken.

Kokkens svar er et stensikkert nej og en længere begrundelse herfor.

Over for B.T. uddyber Umut Sakarya kritikken til B.T.

»Jeg synes, det er for langt ude. Det er for helvede en kebab til 55 kroner. Det giver ingen mening, at man vil sætte sig i den position, når man har masser af penge. Har hun ikke nogen stolthed?«

Kendiskokken har ikke selv nævnt efternavnet på personen i sit opslag, men i kommentarfeltet bliver der ivrigt gættet på, at det er ingen anden end den tidligere baronesse Caroline Fleming, der har sendt beskeden til ham.

Og det er det da også, oplyser hendes manager, Jesper Thomsen, da B.T. fanger ham over telefonen. Han siger, at der er tale om en »misforståelse«.

»Caroline har ingen intention haft om ikke at betale for maden, men ville tilbyde Umut at lægge et billede op på sin Instagram som tak for at lave en bestilling (af den meterlange kebab), som ikke kan fås på det normale menukort, samt for at få så stort et selskab ind med så kort varsel,« siger manageren og fortsætter:

»Men hun er selvfølgelig ked af, at det blev opfattet anderledes, og kan godt se, at det må have virket som en rød klud i disse tider, hvor restauranterne kæmper for deres liv, så hun skulle have været mere klar i sin formulering.«

Manageren siger endvidere, at Caroline Fleming har forsøgt at ringe til Umut for at beklage misforståelsen – og at hun i øvrigt gerne stadig vil bestille – og betale – maden til søndag samt lægge et billede op på sin Instagram-profil.

B.T. har efterfølgende været i kontakt med Umut Sakarya og forelagt ham Caroline Flemings forklaring.

Kendiskokken er dog på ingen måde overbevist om, at der er tale om en misforståelse, som Fleming ellers siger, det er.

»Det ved jeg, det ikke er. Hun har kontaktet mig flere gange tidligere og har ordret skrevet, at hun vil have tingene gratis. Sågar dressingen har hun sagt, hun vil have gratis,« påstår han og afviser at tage imod den udstrakte hånd fra 'Baronessen'.

»Jeg har ikke brug for hverken hendes undskyldning eller forklaring, for jeg ved, hvad hun mente. Det står sort på hvidt, og den slags tiggeri skal bare stoppes.«

Umut Sakarya er rasende på Caroline Fleming.
Umut Sakarya er rasende på Caroline Fleming. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Det er ikke første gang, at Umut Sakarya langer ud efter influencere og andre kendte ansigter, som kontakter ham for 'gratis' mad. Det gjorde han også forrige sommer, hvor han til B.T. kaldte denne slags henvendelser »ynkelige og super taberagtige«.

»Det stilnede faktisk en smule af dengang, men nu er det begyndt igen, og jeg er træt af det. Det eneste, jeg kan sige, er, at folk skal stoppe,« lyder det fra Umut Sakarya.

Men er det ikke meget normalt at tilbyde reklame for gratis ting? Du får vel også noget ud af det.

»Jo, og jeg har heller ikke noget imod at blive kontaktet, hvis der er nogen, som vil lave et samarbejde, der reelt giver mening for begge parter, men når det bare handler om en tiggermentalitet, hvor man ikke har lyst til at betale noget, så skal man lade være,« siger han og fortsætter:

»Det er blevet en trend, hvor folk bliver stolte af at få ting gratis. Det er egoistisk. Restauranterne ligger og bløder af corona lige nu, og det har kun gjort influencerne mere aggressive, fordi de ved, at restauranterne er desperate. Folk burde tænke sig bedre om.«

Caroline Fleming påstår, at der er tale om en »misforståelse«.
Caroline Fleming påstår, at der er tale om en »misforståelse«. Foto: Andreas Beck
Vis mere