Lyt til artiklen

Du kender hende måske bedst som kreatøren bag den ene flotte kage efter den anden i sidste års udgave af 'Den store bagedyst'.

Men nu stiller 30-årige Jasmin Gabay - der nåede helt til finalen i programmet - op i dette års Melodi Grand Prix.

Det blev afsløret torsdag, hvor de i alt 10 deltagere, der skal kæmpe om at repræsentere i rød-hvide farver ved den store Eurovision i Israel til maj, blev offentliggjort.

Selvom de fleste måske forbinder hende med kager og bagværk, har musikken altid spillet en stor del i Jasmin Gabays liv.

Her ses sangeren Rasmussen, der vandt sidste års Melodi Grand Prix, på scenen i Gigantium Aalborg.
Her ses sangeren Rasmussen, der vandt sidste års Melodi Grand Prix, på scenen i Gigantium Aalborg. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Hun er til daglig frontfigur i bandet 'Le Freak', der spiller cover-versioner af de kendte hit. Tidligere har hun også sunget kor i sangkonkurrencen 'X Factor', og i december stod hun på scenen og sang kor, da den amerikanske sangerinde Mariah Carey fyrede op for sin store julekoncert i Royal Arena.

Hvis Jasmin Gabay ender med at vinde det danske Melodi Grand Prix, vil det heller ikke være første gang, hun står på den store Eurovision-scene.

For to år siden var hun nemlig med den danske Melodi Grand Prix-vinder Anja Nissen som korpige, da Eurovision blev afholdt i Ukraine.

»Det var vildt sjovt. Jeg er jo en cirkushest uden lige, og selvom man jo lidt elsker at hade Melodi Grand Prix, så var det bare en kæmpe oplevelse,« har Jasmin Gabay tidligere fortalt til B.T. om oplevelsen.

Hun er skolet ud af Cathrine Sadolin-sangskolen og er ved siden af uddannet som musiklærer, og hun har på den måde gjort sin hobby til sit arbejde.

Sidste år forklarede hun, at hun håber, at både musikken og bagningen kan blive en levevej for hende.

»Altså, musikken er jo først og fremmest min hjemmebane, men jeg er altid gået efter at arbejde med det, jeg brænder for, om det så er at synge eller bage. Min familie driller mig med, at det ikke kan lade sig gøre, men jeg er stædig,« forklarede hun.

Du kan se Jasmin Gabay og de ni andre deltagere stå på scenen ved det danske Melodi Grand Prix, når det afholdes i Boxen i Herning den 23. februar.