Lyt til artiklen

30-årige Jasmin Gabay fra årets udgave af ’Den store bagedyst’ har allerede en rullende underholdningskarriere, der inkluderer optrædener i verdens største tv-koncepter.

Medmindre hendes kager falder helt sammen, kommer vi de næste mange uger til at lære hende som en mesterbager, men når hun ikke står i et køkken, er hun vant til meget større scener.

Jasmin er nemlig sangerinde og var blandt andet sidste år med den danske Melodi Grand Prix-vinder Anja Nissen som korpige til det store Eurovision-show i Ukraine.

»Det var vildt sjovt. Jeg er jo en cirkushest uden lige, og selvom man jo lidt elsker at hade Melodi Grand Prix, så var det bare en kæmpe oplevelse,« fortæller Jasmin.

Hun er skolet ud af Cathrine Sadolin-sangskolen og er ved siden af uddannet som musiklærer, og hun har på den måde gjort sin hobby til sit arbejde.

Eurovision-jobbet fik hun igennem sit netværk, ligesom hun også blandt andet har sunget kor i ’X Factor’. For tiden er hun meget ude og optræde med den dansk-irske sanger Patrick Dorgan.

»Vi har lige sluttet en efterårsturné og skal så ud på en ny til vinter. Her til sidst begyndte at han at sige på scenen, at jeg skulle være med i ’Den store bagedyst’. Han var lige ved at afsløre det for tidligt, haha.«

For tiden er det så ’Den store bagedyst’, der står på programmet, og ligesom med musikken håber Jasmin, at det kan blive endnu en hobby, der kan blive en levevej.

Anja Nissen da hun vandt det danske melodi grand prix.
Anja Nissen da hun vandt det danske melodi grand prix. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Altså, musikken er jo først og fremmest min hjemmebane, men jeg har altid gået efter at arbejde med det, jeg brænder for, om det så er at synge eller bage. Min familie driller mig med, at det ikke kan lade sig gøre, men jeg er stædig.«

Hun har startet en blog, hvor man kan følge hendes bage- og musikeventyr, og derudover bruger hun tiden med sin to-årige søn i deres hjem i Søborg.

»Jeg har altid set ’Den store bagedyst’ og søgte allerede sidste år om at komme med. Jeg var blandt de sidste, men blev så valgt fra. Det sjove er, at hvis jeg var kommet med der, havde det ikke passet med Eurovision, så jeg er glad for, hvordan tingene har flasket sig.«

Patrick Dorgan.
Patrick Dorgan. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Jasmin i 'Den store bagedyst'.
Jasmin i 'Den store bagedyst'. Foto: DR
Vis mere