Han har ikke fortrudt det. Men han er heller ikke synderligt stolt af at have lavet tv-programmet 'Petra får en baby' med sin kæreste, 'Go' aften live'-værten Petra Nagel.

Det fortæller Asbjørn Munk i podcasten 'Anden til venstre'.

»Det har da været sindssygt grænseoverskridende. Helt vildt. Jeg har ikke oplevet det negative i det endnu, men det er ikke noget, jeg er sindssygt stolt af, hvis jeg skal være helt ærlig,« siger han om DR3-programmet fra 2018, der fulgte parret under graviditeten såvel som under selve fødslen af deres første barn, toårige Pelle Emil.

»Jeg bryder mig ikke om at se det,« siger Asbjørn Munk, der selv vandrede hvileløst rundt i stuen og kiggede med et halvt øje, mens tv-programmet tog resten af Danmark med storm og toppede DR's streaminglister for to år siden.

I podcasten 'Anden til venstre' interviewer værten Stephanie Fisker, der selv er gift med fodboldspilleren Kasper Fisker, en række kendtes kærester for at høre, hvordan det er at være den 'anden til venstre', når de poserer med deres partner på de røde løbere.

Og den del har Asbjørn Munk det egentlig fint med. Han arbejder selv som produktionsleder på Vice og har ikke lyst til at være den, der bliver stoppet på gaden ligesom sin kendte forlovede.

Tv-værten Petra Nagel havde allerede lavet 'Petra dater hele verden' og 'Petra elsker sig selv', da hun lavede 'Petra får en baby', hvor Asbjørn Munk fik en større rolle end tidligere. Og han fortæller, at han sagde ja, fordi han ikke ville sætte en stopper for hendes drømme og den glimrende tv-karriere, som hun havde gang i.

Men skulle han tage et egoistisk valg, havde han nok sagt nej, kan man fornemme.

Asbjørn Munk og Petra Nagel i 2018.
Asbjørn Munk og Petra Nagel i 2018. Foto: Janus Nielsen
Vis mere

»Der var afsnit, der var ekstremt dårlige. Ej, det var de ikke, men der er elementer, hvor det bliver for tilrettelagt og instrueret eller forskrevet. 'Nu skal de det her' og 'det her kunne også være spændende'. Der sidder jo en redaktion og kreativt skriver det her og er med til at forme det,« siger han om programmet.

Sidste afsnit, som viste fødslen, kan han til fulde stå inde for, fordi følelserne er ægte, og parret glemte, at der var et kamera til stede.

Men de indledende afsnit, hvor de blandt andet var i parterapi, forberedte sig på forældreskabet ved at passe en robot-baby eller var til tantraundervisning for at lære nye teknikker i soveværelset, kunne han godt have været foruden.

For Asbjørn Munk handler det ikke om, at han har fået negativ repons på det intime program. Modsat sin kæreste, som naturligt og uden filter bruger sig selv for at gøre andre klogere på deres egne liv, så kan Asbjørn Munk bare ikke forstå, hvorfor han og kæresten skulle være så interessante, at andre gider kigge på det.

Han forventede hele tiden en bagside af medaljen, som ikke er kommet, fortæller han i podcasten.

Han erkender dog, at det nok til dels skyldes, at han 'som hvid mand er blind for', hvorfor det for eksempel var vigtigt, da Petra Nagel i 'Petra elsker sig selv' blev en stemme for de piger, der ligesom hende selv, så helt almindelige ud, men følte sig forkerte i deres krop.

Petra Nagel medvirkede i 2014 i DR-programmet 'Menneskeforsøg'. I 2016 fik hun sit folkelige gennembrud med 'Petra dater hele verden', der satte fokus på datingkulturen. I 'Petra elsker sig selv' arbejdede hun på et bedre selvbillede, mens hun og Asbjørn Munk i 'Petra får en baby' prøvede at få parforholdet til et bestå, nu hvor deres liv snart ville ændre sig.

I øjeblikket er Petra Nagel aktuel som vært på 'Go' aften live' og kan i fremtiden ses som vært på den danske udgave af 'The Bachelor'.