Kirken var booket. Selskabslokalerne på plads. Gæstelisten skrevet ud. Alt var kørt i stilling. Nu skulle de endelig være ægtefolk. Men sådan skulle det ikke gå for Anne Sofie Espersen og hendes kæreste gennem 12 år, musikeren Mark Linn.

»Allerede i januar kunne vi godt se, hvor pilen pegede hen. Der var ikke noget, der tilkendegav, at det var realistisk, at vi kunne gifte os 8. maj,« fortæller Anne Sofie Espersen om at måtte aflyse det bryllup, de ellers havde glædet sig vildt til.

Det er faktisk ti år siden, at Mark Linn var nede på knæ og fri til hende. Ti år siden, at hun med lykken strålende ud af de grønne øjne sagde ja.

Men så sandede det lidt til.

Det er ti år siden, at Mark Linn var nede på knæ at fri til Anne Sofie Espersen. Her ses parret ved Bodil-uddelingen i 2012.
Det er ti år siden, at Mark Linn var nede på knæ at fri til Anne Sofie Espersen. Her ses parret ved Bodil-uddelingen i 2012. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Grunden til, at vi har ventet så længe, er, at det skulle være den perfekte kærlighedsfest. Mark har været i et forhold og har to børn med en anden kvinde, og jeg har været gift før og levet med børnenes far, så vi har ligesom prøvet det.«

»Derfor skulle det være den anden slags fest, en rigtig storladen kærlighedsfest uden hæmninger. Lidt mere vildskab end den, der måske normalt er med suppe, steg og is. Det var ligesom det, der var drømmen,« forklarer den 47-årige skuespiller og fortsætter:

»Så det er bare en ting, der har ligget i kortene længe. Men der har været konfirmationer og alle mulige andre mennesker, der skulle fejres.«

»Men sidste år i april sad vi med børnene, og så røg det ud af munden på én af dem: 'Hvornår skal I egentlig giftes?'. Og så tog jeg teten, og vi fandt en dato. Så det skete sådan lidt vupti,« smiler hun.

Så kirken blev altså booket. Og selskabslokaler på øen Trekroner, der ligger nord for København. Det perfekte sted for den fest, som hun og Mark Linn havde i tankerne.

Men for et par måneder siden måtte de altså erkende, at det ikke var realistisk. Og selvom genåbningen af Danmark lige så stille er i gang igen, er parrets bryllupsplaner stadig på hold.

»Vi tør simpelthen ikke. Jeg tør ikke, før vi kan se i prognoserne, at nu kan man. For det er jo 150 mennesker. Og at holde så stor og vigtig en fest skal ikke være med nogen forbehold eller afstand.«

»Så det skal være, når det hele er ude af systemet, så man kan danse, skråle, svede og drikke sig i hegnet sammen,« siger Anne Sofie Espersen og må erkende, at endnu en ikke uvæsentlig detalje spiller ind.

»Der skal også lige skovles nogle penge ind. For under corona har vi jo levet af dem, vi havde sparet op. På den måde har det ikke været sjovt at være kunstner det seneste år, så det har været med lodder og trisser.«

Anne Sofie Espersen havde booket både kirke og selskabslokaler, men corona satte en stopper for bryllupsplanerne.
Anne Sofie Espersen havde booket både kirke og selskabslokaler, men corona satte en stopper for bryllupsplanerne. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Vi har klaret os igennem det, og nød lærer jo nøgen kvinde at spinde, så jeg har blandt andet fået indlæst en helvedes masse lydbøger. Så de ressourcer, vi havde til at fyre den af, skal nok komme igen, men de ligger der ikke lige nu,« indrømmer hun og erkender, at corona-året har været lidt nervepirrende, når man er henholdsvis skuespiller og musiker.

Men gift skal de nok blive. Det ved hun.

»Vi har ventet pænt længe allerede, så vi sagtens vente ti år mere,« smiler hun.