Hun er ikke én, der fortryder noget. Tingene er, som de er. Kan ikke laves om. Men nogle ting kunne måske godt have været gjort anderledes. Som nu dengang hun fik barn.

»Jeg havde aldrig haft med babyer at gøre, ikke engang været babysitter. Ellers havde jeg nok fundet ud af, at det ikke var så nemt,« siger den populære 'Vild med dans'-dommer Anne Laxholm ligeud.

Selv set med nutidens øjne var det heller ikke et nemt projekt, hun kastede sig ud i, da hun i en alder af 38 blev mor til datteren Lisamaria i 1989.

På det tidspunkt havde Anne Laxholm og hendes mand, Hans-Henrik, i en årrække boet i England og havde danset sig langt op på de internationale ranglister. De var allerede dobbelte verdensmestre.

To gange vandt ægteparret Anne og Hans-Henrik Laxholm verdensmesterskabet i standarddanse.
To gange vandt ægteparret Anne og Hans-Henrik Laxholm verdensmesterskabet i standarddanse. Foto: Ole Buntzen
Vis mere

Og dansen fyldte alt.

»Vi vidste ikke engang, om vi kunne få børn. For dansen tog det ene og det andet, og pludselig var jeg 37, og han var 39. Hvis vi skulle have en familie, skulle det være snart,« fortæller hun.

At ægteparret kunne få børn, fandt de ud af langt hurtigere, end de havde troet. Så da Anne Laxholm blev gravid, måtte de i hast lægge en plan og sige farvel til den aktive karriere fra den ene dag til den anden.

»Hans-Henrik skulle fortsætte med at undervise rundt omkring i verden, men vi havde i 1986 startet firmaet Chrisanne (kjoledesign, red.) sammen med en østrigsk dansepar, som også boede i London, og der startede jeg nu med at arbejde. Og jeg elskede det,« siger Anne Laxholm med et smil.

»Jeg havde tænkt, at firmaet Chrisanne skulle være et lille halvdagsjob, og så kunne jeg være hjemme hos babyen resten af dagen. Men i løbet af kort tid voksede det til, at vi havde 65 ansatte. Så fra at være et 9-13-job blev det et fuldtidsjob.«

Anne Laxholm tænker tilbage på årene i England med stor glæde. Men at blive mor var hårdt.
Anne Laxholm tænker tilbage på årene i England med stor glæde. Men at blive mor var hårdt. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Anne Laxholm smiler ømt, når hun tænker tilbage på dengang, hvor hendes datter kom til verden. Det var kærlighed ved første blik.

Men som travl forretningskvinde og en mand, der rejste i hele verden, måtte hun træffe en beslutning.

»Jeg var nødt til at tage hen på arbejde allerede, da hun var seks uger gammel. Fordi jeg ikke havde erfaring med babyer, tænkte jeg, at hun jo bare kunne sove imens. Men jeg siger dig: Hun græd og græd,« husker Anne Laxholm og får helt ondt i hjertet ved tanken om den splittelse og dårlige samvittighed, hun følte som mor.

Heldigvis fik de efter de første syv til otte måneder en ung dansk dansepige i huset, som kunne passe Lisamaria, mens Anne var på arbejde.

Anne og Hans-Henrik Laxholm viste stolt datteren Lisamaria frem, da hun var blevet student.
Anne og Hans-Henrik Laxholm viste stolt datteren Lisamaria frem, da hun var blevet student. Foto: Ole Bjørk
Vis mere

»Men fordi vi havde investeret i et større hus, var jeg nødt til at arbejde og tjene penge.«

Derfor glæder det hendes hjerte, når hun i dag ser flere og flere unge familier drosle ned og sige fra over for ræset for i stedet at tilbringe mere tid med familien.

»For jeg tror, at de kvaliteter er vigtigere end at få mere og mere. Vi kunne jo sagtens have boet i et mindre og billigere hus, så vi havde haft meget mere tid til Lisamaria,« siger Anne Laxholm.

»Om hun føler, at hun har savnet noget, må du nok spørge hende om. Men jeg husker, at hun ofte var ked af det, når Hans-Henrik var væk på sine rejser.«

»Så legede vi en leg, hvor vi sendte balloner op til daddy, som han kunne se, når de kom frem til Japan, eller hvor han var.«

Indtil hun en dag bliver mormor, har Anne Laxholm rigeligt at se til med et aktivt golfliv og de to hunde Buffy og Brownie.
Indtil hun en dag bliver mormor, har Anne Laxholm rigeligt at se til med et aktivt golfliv og de to hunde Buffy og Brownie. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Valget kan ikke gøres om. Og Anne Laxholm fortryder det ikke. Men én ting gik i hvert fald hurtigt op for hende.

»Jeg sagde ligeud til Hans-Henrik, at med mindre jeg kan gå hjemme i et halvt år, skal jeg aldrig have flere børn.«

I dag er Lisamaria – eller 'Malle', som Anne Laxholm hun kalder hende – 30 år.

»Hvis skæbnen vil, at jeg skal blive mormor, vil det da være alletiders,« smiler hun og tilføjer:

»Indtil da har vi to små hunde og et aktivt golfliv.«