Den revolver, der i sidste uge gik af, mens skuespilleren Alec Baldwin stod med den i hånden, og dræbte en filmfotograf på et filmset, er blevet beskrevet som en 'rekvisit'.

Men det er misvisende, forklarer distriktsanklageren nu. For der var tale om et reelt våben.

Samtidig forklarer distriktsanklageren, Mary Carmack-Altwies, til New York Times, at hun ikke udelukker, at der kan blive rejst sigtelser i sagen.

Den tragiske hændelse fandt sted på et filmsæt nær Santa Fe torsdag, hvor Alec Baldwin sad på en kirkebænk og øvede en scene, hvor han skulle trække en pistol og pege den direkte mod kameralinsen.

Her ses politiet være til stede ved filmsettet ved Bonanza Creek Ranch torsdag i sidste uge.
Her ses politiet være til stede ved filmsettet ved Bonanza Creek Ranch torsdag i sidste uge. Foto: KOB TV NEWS
Vis mere

Ifølge en rapport over hændelsesforløbet var han i gang med at forklare, hvordan han ville trække våbnet, og hev revolveren op af våbenhylsteret for at demonstrere det, da den gik af.

Forinden var der ellers blevet råbt, at revolveren var 'et koldt våben' – hvilket på filmset typisk betyder, at våbnet ikke er ladt.

Det viste sig dog, at det var forkert. Et skud gik af og ramte først filmfotografen Halyna Hutchins, som efterfølgende afgik ved døden, og også instruktøren Joel Souza, som blev udskrevet fra hospitalet dagen efter.

Siden har meget af sagens fokus været rettet mod filmens våbenansvarlige, Hannah Gutierrez-Reed, og Dave Halls, der er filmens assisterende instruktør, da det var deres opgave at tjekke de våben, der blev brugt på filmsettet.

Der er endnu ikke rejst nogen sigtelser i sagen, men til New York Times fortæller distriktsanklager Mary Carmack-Altwies, at man »ikke udelukker noget«:

»På nuværende tidspunkt er alt, inklusive sigtelser, på bordet,« siger hun.

Videre forklarer hun, at man i øjeblikket fokuserer på det ballistiske, hvor man er i gang med at finde ud af, hvilken form for kugle, der sad i pistolen, da den gik af – og hvem der placerede kuglen i pistolen.

»Der var en enorm mængde kugler på settet, og vi har brug for at finde ud af, hvilke slags de var,« forklarer anklageren og fortæller, at der er fundet tre pistoler, brugte patronhylstre og ammunition – som blandt andet er fundet i kasser, liggende løst på jorden og i en bæltetaske.

Halyna Hutchins blev 42 år.
Halyna Hutchins blev 42 år. Foto: SWEN STUDIOS
Vis mere

Derudover fortæller Mary Carmack-Altwies, at brugen af beskrivelsen 'rekvisit-pistol', som flere har benyttet sig af, kan give det indtryk, at der ikke var tale om en ægte pistol.

Men det er forkert, forklarer hun. Det var »en reel pistol«.

Politiet er fortsat i gang med efterforskningen.

Efter ulykken har Alec Baldwin udsendt en udtalelse, hvor han skriver, at han er chokeret og knust efter ulykken:

»Det findes ikke ord, som kan beskrive det chok og den tristhed, jeg føler i forbindelse med den tragiske ulykke, der tog livet af Halyna Hutchins. En hustru, mor og en dybt beundret kollega. Jeg samarbejder med politiet for at opklare, hvordan det kunne ske,« skrev han fredag og tilføjede:

»Jeg er i kontakt med hendes mand og tilbyder min støtte til ham og hans familie. Mit hjerte er knust for hendes mand, deres søn og alle, der kendte og elskede Halyna.«

Halyna Hutchins efterlader sig en mand og parrets niårige søn.