Torsdag eftermiddag meldte den danske rapper, sangskriver og producer Lars Ankerstjerne Christensen ud, at han stopper som dommer i 'X Factor', i et opslag på sin Instagram.

Rapperen vil dog ikke udelukke, at han en dag vender tilbage til den populære sangkonkurrence, hvor han fik to sæsoner ved dommerbordet. Det fortæller han i sin egen podcast 'Ildsjæl med Ankerstjerne'.

'Vi er her, fordi vi skal tage afsked med 'X Factor'.'

Sådan starter Ankerstjerne bonusepisoden af sin podcast, som, hvis alt går som planlagt, skal fungere som en pressemeddelelse, fortæller han.

Ved sin side har han sin medvært, Anders Uhl, og sin kone, Lise Kofoed, som får lov til at interviewe ham om hans tid i programmet.

Ankerstjerne indleder blandt andet med at fortælle, at han har valgt at bruge ordet 'pause' om sit exit, fordi hverken han selv eller TV 2 har haft lyst til at lukke døren.

»Det er ikke helt utænkeligt, jeg en dag vender tilbage,« fortæller rapperen, som tilføjer, at 'lige nu er det tak for nu'.

Ankerstjerne fortæller videre, at han synes, han er blevet god til at være i rollen som 'X Factor'-dommer, men at vejen dertil har været fuld af blandede oplevelser.

Nogle dage følte han, at han famlede sig frem og var 'super utilstrækkelig', og andre gange var han fuldstændig i flow og 'på det rette sted på det rette tidspunkt'.

Da hans kammerat og medvært på podcasten, Anders Uhl, påpeger, at han (Ankerstjerne, red.) jo endnu ikke har vundet konkurrencen, så rammer det da også et eller andet i ham.

»Det er ikke, fordi jeg tænker, jeg kom, jeg så, og jeg sejrede, men jeg ved, der er så meget andet i den store verden, som kalder på mig, og som overdøver den følelse,« siger Ankerstjerne.

Den nu tidligere 'X Factor'-dommer nåede som sagt aldrig helt til tops med nogen af sine deltagere i sangkonkurrencen, men i stedet var det den rutinerede Thomas Blachmann, som vandt henholdsvis sæson 12 og 13.

Det tætteste, som Ankerstjerne kom på sejren, var, da han i 2019 fik en tredjeplads med deltageren Live Vogel.

For Ankerstjerne blev sejren i programmet altså langt mere personlig end i selve konkurrencen.

»De steder, jeg har været mest stolt af min præstation, det er, når jeg er helt mig selv, og skuldrene falder ned, og jeg siger, hvad der falder mig ind,« siger han.

B.T har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Ankerstjerne, men det har ikke været muligt.