Lyt til artiklen

Forleden sendte Anders Matthesen en sjov, men også alvorlig hilsen til den hamstrende del af befolkningen. Nu giver den populære komiker en ny opsang rettet mod, dem der ikke forstår at blive indendøre.

Coronavirussen er op ad bakke og skal udryddes hurtigst muligt. Det kan alle blive enige om, men der var alligevel en stor del af danskerne, der i weekenden ikke kunne modstå fristelsen og væltede udenfor for at mødes i det gode vejr til trods for alle anbefalinger om ikke at samles i store grupper.

Det har fået Anders Matthesen, der for tiden er hjemmegående med tre skolebørn, til at lave en ny video på Instagram, hvor han med sin sædvanlige humor beder folk om at blive hjemme.

»Hjemmeliv. Ingen problemer. Udfordringer, jo naturligvis, men det meste kan jo heldigvis klares hjemmefra i vore dage. Der findes jo computere,« begynder han sin lille tale.

Landets skoler er lukkede, så derfor må Anders Matthesen hjælpe til med hjemmeundervisning, og det er ikke altid nemt, hvis man fx ikke er knivskarp til matematik og har et job ved siden af.

»Hvad er kokus og tinnitus? Jeg ved det ikke, kig i køleren,« lyder det sjovt videre.

I videoen går Anders Matthesen rundt i sin have. Han slutter af med pointen, der altså er henvendt direkte til dem, der har svært ved at blive hjemme for tiden.

»Hvis du går rundt derude og hygger dig i badetøfler eller holder i kø i en McDonalds drive-in eller noget andet pis og nyder din ferie. Gider du ikke pisse hjem med dig? Jeg kan ikke gå i skole en gang til. Fuck nu hjem,« slutter Anders Matthesen.

Han bakkes i kommentarsporet op af en masse danskere, der selv går hjemme med børn og kæmper med at hjemmeundervise samtidig med at de har deres eget job at holde styr på.

»Hørt. Jeg aner ikke, hvordan jeg skal finde tid til at være lærer for mine børn - samtidig med jeg passer mit job i akutmodtalgesen. Tro det eller la' vær, men vi har en smule travlt,« lyder det fx fra en Maria Ottendal.

Anders Matthesen har 199.000 følgere på Instagram.

Se hele videoen her: