Torsdag aften vandt Anders Matthesen prisen som 'Årets komiker' ved 'Zulu Comedy Galla', og efter showet gjorde den danske comedy-stjerne status over både sin egen og branchens fremtid.

'Anden', som han ofte kaldes i folkemunde, fortæller, at det i øjeblikket er enormt svært at finde ud af, hvilken bølge, som han selv kalder det, dansk comedy befinder sig på lige nu.

»Der er ingen tvivl om, at der fremover vil udklækkes fantastiske komikere, som vi også fik eksempler på her til aften, men efterhånden er det ikke så nemt for mig at blive klog på, hvor standupkulturen præcist befinder sig i øjeblikket,« forklarer Anders Matthesen, da B.T. fanger ham til en kommentar.

I den sammenhæng mener han, at man som komiker konstant skal være til stede på de danske comedy-klubber, hvis man skal have styr på, hvad der er op og ned i branchen.

»Jeg er ved at blive et gammelt røvhul i faget, der har svært at finde ud af, hvornår det gamle stoppede, og hvornår det nye tog over, hvis ikke jeg står nede på 'Café Krølle Bølle' (de danske comedy-klubber, red.) og holder øje flere gange om ugen,« siger han med aftenens hovedpris i hånden, som han nu har vundet tre gange.

»Det er ikke til at sige, om den nye generation hellere vil se på youtubere end standup. Jeg kigger tit på mine egne unger, og de er overhovedet ikke interesseret i den branche, jeg er en del af,« fortæller Anders Matthesen med et smil.

Han befinder sig lige nu et sted i livet, hvor han har det rigtig godt sammen med sin hustru, Cemille Rosenberg, der har to børn i forvejen, og deres fælles barn, men det sætter selvfølgelig også nogle begrænsninger for én af Danmarks største komikere gennem 25 år.

»Min familiesituation gør, at jeg ikke kan komme ud på klubberne for at se, hvad der sker i standup-miljøet, selvom jeg meget gerne ville,« lyder det fra 'Anden'.

Anders Matthesen vandt torsdag aften prisen som 'Årets komiker' ved Zulu Comedy Galla'.
Anders Matthesen vandt torsdag aften prisen som 'Årets komiker' ved Zulu Comedy Galla'. Foto: Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

44-årige Anders Matthesen turnerer stadigvæk med sin 'Anden bringer ud'-turné, men når den er slut til efteråret, planlægger han ikke at holde fri fra det hele lige foreløbig:

»Det ville ikke gøre mig noget, hvis jeg begynder at skrive igen, når turnéen er slut, for det er jo ikke ensbetydende med, at jeg bare skal holde fri.«

'Zulu Comedy Galla 2019' vises 1. september på TV 2 ZULU klokken 21.

I videoen øverst kan du høre Anders Matthesens reaktion på titlen som 'Årets komiker'.