Anders Bircow har raget på korpiger i sin karriere som skuespiller. Hvis han havde gjort det i dag, ville han være 'et lummert gammelt svin'. Men han fortryder ikke noget, for tiden var en anden dengang.

Det fortæller den 70-årige skuespiller og entertainer i 24syv-programmet 'Tsunami'.

Her bliver Linje 3-medlemmet af de to værter, Sebastian Peebles og Chano Jørgensen, spurgt, om det ændrede noget i ham pludselig at blive en af landets mest feterede komikerstjerner op igennem 80erne og 90erne.

Hvilket det unægteligt gjorde, fortæller Anders Bircow, der dog slår fast, at han aldrig blev 'en blærerøv eller et dumt svin'. Det har han nemlig fået at vide af skuespilkollegaer samt tidligere kollegaer fra hans tid som folkeskolelærer.

Linje 3, bestående af  Preben Kristensen, Anders Bircow og Thomas Eje, blev dannet i 1979. Her ses de i 2012.
Linje 3, bestående af  Preben Kristensen, Anders Bircow og Thomas Eje, blev dannet i 1979. Her ses de i 2012. Foto: Malte Kristiansen
Vis mere

Men at Anders Bircow ikke selv kan drage den konklusion uden hjælp fra tidligere kollegaer, giver de to værter ikke meget for.

»Du må da vide, om du har været et pikhoved, der har raget på en eller anden korpige, fordi 'det er dig fra Linje 3',« siger de, hvortil Anders Bircow prompte svarer:

»Det har vi altid gjort. Vi har altid raget på damerne ude i kulissen som skuespillere, men det gør vi ikke mere.«

Ifølge Anders Bircow gik det ikke kun ud over korpiger på Linje 3-shows.

»I alt skuespil og i alle musicals har jeg altid nydt godt af pigerne i stramt træningstøj og givet dem et kram,« siger han og tilføjer:

»De syntes, det var en del af komplimenterne. Dengang. Det må man ikke mere.«

I 1979 dannede den teateruddannede Anders Bircow entertainergruppen Linje 3 sammen med Preben Kristensen og Thomas Eje, men har ved siden af den årelange monstersucces spillet roller på både film, tv og teater. Han er fortsat aktiv på de skrå brædder. Man han rager ikke mere, fortæller han.

»I dag ville man være et lummert gammelt svin. Medmindre man er homoseksuel. Dem lader de bare rage på sig og danser med dem skridt mod skridt, og alle os heteroseksuelle står måbende: 'Hvad fanden? Hvorfor må vi ikke?' Men det er jo, fordi vi har en anden bagtanke, ikke?'« siger Anders Bircow, der selv mener, han har oplevet krænkelser fra homoseksuelle.

Anders Bircow fotograferet i 2014.
Anders Bircow fotograferet i 2014. Foto: David Leth Williams
Vis mere

»Bøsser, der i fuldskab syntes, at nu skal jeg snaves eller rages på,« siger han, men tilføjer, at det er anderledes, hvis en kvinde gør tilnærmelser.

»Jeg er da også blevet raget på af kvinder, som ville have fat i mig, men det er lige, som om det kan man ikke begynde at sige tyve år efter: 'Nej, jeg er blevet krænket'. Det er latterligt. For vi mænd kan godt lide, at nogen rager på os. Også selvom vi ikke rigtig vil dem.«

Anders Bircow ønsker dog at understrege, at han 'er fra en anden tid' og altid har været en gentleman. Det var kulturen, der var anderledes, og krammene, der sad løsere.

»Men bare, fordi kulturen syntes, det var okay, er det jo ikke ensbetydende med, at de personer, der var udsat for det, syntes det var okay« påpeger 'Tsunami'-værterne, hvortil Anders Bircow svarer:

»Nej, det har du ret i, men jeg er overbevist om, at jeg ville have hørt om det.«

Han er derfor ikke bekymret for, at en tidligere korpige en dag stiller sig frem og fortæller, at hun er blevet krænket af Linje 3-medlemmet.

»Jeg er ikke ligeglad, men jeg er sikker på, det ikke har været i uorden.«

Hør hele interviewet her.