»Vi har to personer, som er blevet skudt ved et uheld på et filmset af en rekvisit-pistol. Vi har brug for hjælp øjeblikkeligt.«

Sådan lyder opkaldet til alarmcentralen i sekunderne efter den tragiske hændelse på et filmset i USA torsdag, hvor én blev dræbt, da filmstjernen Alec Baldwin affyrede et rekvisit-våben.

Det skriver det amerikanske medie TMZ, som har offentliggjort lydoptagelsen.

Her kan man høre en meget berørt kvinde, som skal være en del af filmholdet, forsøge at forklare, hvad der lige var sket.

Personen på alarmcentralen, der modtog opkaldet, beder flere gange kvinden fra filmsettet om et tage det roligt og ikke lægge på.

»Vi har brug for hjælp. Instruktøren og vores kamerakvinde er blevet skudt,« siger kvinden, der skal være manuskript-tilsynsførende.

Hun bliver spurgt, om pistolen var ladt med en rigtig kugle.

»Det kan jeg ikke sige dig,« svarer hun helt kort.

Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Jim Weber/Ritzau Scanpix
Skuespiller Alec Baldwin var tydeligt berørt, efter at han torsdag havde afgivet forklaring til politiet om dødelig ulykke på filmset i USA. Jim Weber/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vi har to tilskadekomne,« siger hun videre, inden hun lyder til at henvende sig til personer i nærheden af sig selv.

Her bander hun voldsomt og siger:

»Det var meningen, de skulle tjekke pistolen,« inden hun vender tilbage til personen i røret fra alarmcentralen.

»Der er kun to personer, der er kommet til skade, så vidt jeg ved. Vi var i gang med øve en scene, og vi løb bare alle sammen ud,« siger kvinden, der også slår fast, at hun ikke ved, om skaderne er alvorlige.

»Jeg ved det ikke. Jeg løb bare ud af bygningen.«

Ulykken skete torsdag omkring klokken 13.50, lokal tid. Her skød Alec Baldwin den 42-årige Halyna Hutchins, der er gift og mor til en dreng, med en rekvisit-pistol. Hun døde efterfølgende af sine skader på hospitalet.

Også filmens instruktør, Joel Souza, blev ramt af skud i skulderen under arbejdet på filmen 'Rust' i byen Santa Fe i New Mexico. Han er dog udskrevet igen.

Ifølge retsdokumenter, som AP har fået fat i, så skal stjernen Alec Baldwin have været uvidende om, at den rekvisit-pistol, han brugte, skulle være ladt.

Blandt andet blev der råbt til Baldwin, at våbnet var 'koldt', hvilket betyder, at der ikke er ammunition i våbnet.