Rapperen Al Agami var mødt op på den røde løber til premieren på 'Løvernes Konge', hvor han er stemmen bag den vise bavian Rafiki - en rolle, som har haft stor betydning for ham.

I forberedelserne har han nemlig arbejdet sammen med sin far, John Bart Agami, en tidligere afrikansk konge, som hjalp ham med at fuldende Rafiki.

“Ved du hvem der har hjulpet mig med swahili-udtalen? Det er den herre der, det er min far. Vi kender den her film, det er en kongehistorie - for os er det Hamlet mand,” siger Al Agami med lys i øjnene.

Hans forældre har haft stor indflydelse på den mand, han er i dag, og det, han har opnået. Han var nemlig ikke altid, som en kongesøn burde være, og det fik hans far lavet om på.

Fra venstre ses kollegaen Rune Rim, Agamis mor, far, kæreste og Al Agami selv længst til højre.
Fra venstre ses kollegaen Rune Rim, Agamis mor, far, kæreste og Al Agami selv længst til højre. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Første gang Al Agami fandt ud af, hvem der var chefen i huset, var, da han var fire-fem år gammel, og der hvor han kommer fra, faldt straffen prompte, når man ikke gjorde, som der blev sagt.

“Jeg kiggede ikke folk i øjnene, når jeg talte til dem. Så min far løb efter mig og ville smide mig i seng. Det var straffen. Jeg løb mod min mor i den der smerte, hvor man har fundet en streg, som man krydser,” siger Agami.

Hans forældre lærte ham, at når man krydser en grænse og mærker konsekvenserne af ens handlinger, så er det en mulighed for at lære sig selv bedre at kende.

“Når jeg bliver dunket i hovedet, så tager jeg det som en lærestreg, en bindestreg - mellem noget, jeg ikke vidste, og noget, jeg nu ved. Så finder man det, man står for. Derfor er det en hyldest til dem.”

Hans forældre er begge politiske flygtninge, som forlod farens kongedømme Lado, da Al Agami var tre år gammel. De bor nu i Kokkedal nord for København.

“Jeg er statsløs. Jeg er ikke indvandrer i det her land, jeg er familiesammenført med to flygtninge, som var fløjet hertil af røde kors,” fortæller han, mens han kigger på sin far.

Ud over Baba John, som han kalder ham, har 47-årige Agami sin mor, sin kone Marie Ildvedsen og vennen og kollegaen Rune Rim med til premieren.

Han bruger meget energi på at rappe med nødhjælpsorkesteret, hvor de spiller for børn i asylcentre. Desuden er han og Rune Rim ved at starte en lille forretning med, som beskæftiger sig med formidling.