Hella Joof var 15 år, da hun tog til Gambia i Afrika for at møde sin biologiske far for første gang.

Mødet med ham er dog ikke det, der fylder mest, når hun tænker tilbage på den tur. Det er i stedet de fysisk overgreb, som et familiemedlem udsatte hende for gennem to uger.

Overgreb, som hun nu ærligt fortæller om i sin nye bog 'Tvilling, yndling, grævling', der udkommer torsdag. Se og Hør har forud for udgivelsen talt med forfatteren om blandt andet overgrebene.

Den i dag 57-årige kvinde var jomfru, før hun tog til Afrika. Ved ankomst blev hun indlogeret på et hotelværelse med en dobbeltseng. Sammen med familiemedlemmet.

Om natten udnyttede han hende seksuelt. Hella Joof var ikke i stand til at reagere. Tænkte knapt, at det var voldtægt. Men det var det, ved hun nu.

»Der er nogle voldsomme ting i den bog. Det er også derfor, at det har været en voldsom bog at skrive og en voldsom bog at indlæse. Det var egentlig slet ikke meningen, at jeg ville skrive om det, men da jeg gik i gang med bogen, indså jeg, at det ikke var muligt at undlade historien. Så ville resten blive en løgn,« fortæller hun i interviewet med Se og Hør.

Der skulle gå mange år, før Hella Joof fortalte sin mor om turens mørke sider. Faktisk skete det først for 16 år siden i et brev.

Moren var chokeret, men Hella Joof mener, at det er vigtigt at tale højt om tingene. Sætte ord på det, der gør ondt, så man kan forlige sig med det.

Og netop ærlighed er noget, hun prioriterer højt. Så må man tage de tæv, der følger med, hvis det ikke falder i god jord.

Noget, hun sidste år satte ord på i forbindelse med, at hun endnu en gang var endt i en shitstorm, fordi hun havde åbnet munden.

»Jeg kan mærke, at jeg har fået et skår i min potte. Efter de shitstorme kan jeg godt blive ramt og tænke: 'Hold da op, der er jo virkelig mange, der ikke kan lide mig,' sådan havde jeg det ikke for 10 år siden,« sagde hun dengang i et stort interview med Jyllands-Posten.