A$AP Rocky er fri. Efter en uges retssag blev den amerikanske rapper fredag aften løsladt i Stockholm og afventer nu sin endelig dom den 14. august.

På Instagram siger han tak for støtten til fans og venner:

»Fra hjertet, tak til alle mine fans, venner og alle rundt omkring i verden som har støttet mig de sidste par uger. Jeg kan ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er for jer alle sammen. Det har været en svær og ydmyg oplevelse. Jeg vil gerne sige tak til retten at lade mig, Bladi og Thoto tage tilbage til vores familie og venner. Tak igen til alle der har støttet,« skriver han på Instagram.

Den 30-årige rapper er tiltalt for vold imod en 19-årig svensk-afghaner. Før dommeren lod A$AP Rocky og hans hold gå, meddelte han, at han var klar på at udføre samfundstjeneste, hvis det når dertil, at han får en straf.

»I ved, hvor jeg bor. I har mine kontaktoplysninger og min advokats kontaktoplysninger, og jeg har arbejdet med velgørenhed, så jeg har ikke noget imod at gøre sådan noget i weekenderne. Jeg er nem,« sagde han i retten.

Den amerikanske præsident Donald Trump har fulgt sagen tæt og jublede efterfølgende på Twitter over løsladelsen.

»A$AP Rocky løsladt fra fængsel og er på vej hjem til USA fra Sverige. Det var en Rocky uge. Kom hjem A$AP,« skrev han på Twitter.

A$AP Rocky selv og hans mor forlod også retten i Stockholm med armene i vejret, og svenske medier kunne berette, at amerikanerne allerede havde et privatfly stående klar i Arlanda lufthavn klar til at flyve dem tilbage til USA.

Rakim Mayers, som er A$AP Rockys borgerlige navn, blev anholdt natten til 3. juli, og har siddet varetægtsfængslet i Sverige siden 5. juli.

En strafferetsekspert har tidligere vurderet over for TT, at det er mest sandsynligt, at rapperen får en betinget straf. Det betyder, at han ikke skal ind og afsone.

ASAP Rocky glad i bilen væk fra retssalen.
ASAP Rocky glad i bilen væk fra retssalen. Foto: 1081 Fredrik Persson/TT
Vis mere

Dagen inden sammenstødet med den 19-årige i Stockholm, havde A$AP Rocky givet koncert i Tinderbox festivalen i Odense.

Herunder kan du genlæse B.T.s liveblog fra fredagens retssag: