En 20-årig kendis er ved Københavns Byret tiltalt for voldtægt 'ved andet seksuelt forhold end samleje' mod en ung kvinde, mens hun var sovende.

Ifølge den 20-åriges forsvarsadvokat, Rune Berggren Brøndal Pedersen, er der tale om en misforståelse.

»Han nægter sig skyldig. Det hele er en misforståelse, og det vil alle kunne se, når forklaringerne kommer frem i byretten,« siger forsvarsadvokaten til B.T.

Den unge mand er tiltalt for at have begået voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje mod en kvinde, der var påvirket af alkohol og ikke reagerede. Han er desuden tiltalt for blufærdighedskrænkelse.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvorfor B.T. ikke kan beskrive den tiltalte nærmere.

Ifølge anklageskriftet i sagen befølte den tiltalte kvinden på brystet og kroppen, og uden at have fået respons fra kvinden førte han angiveligt hendes hånd ned til sin penis.

Han 'formåede at anvende hendes hånd til at manipulere sin penis til sædafgang', lyder det videre i anklageskriftet.

Det fremgår også, at den tiltalte unge mand angiveligt flere gange spurgte, om kvinden sov, men selvom han ikke modtog svar eller anden reaktion, fortsatte han.

Ifølge anklageskriftet befandt kvinden sig 'som følge af alkoholindtag i kombination med søvn og/eller træthed (..) i en tilstand eller situation, i hvilken hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen', lyder det.

Hændelsen er ifølge anklageskriftet foregået den 16. juni 2019 mellem klokken 3.30 og 7.00 i en lejlighed i København.

Den 20-årige kendis er nu tiltalt efter straffelovens paragraf 216, stk 1 nr. 2 om voldtægt, og hvis han findes skyldig, kan han straffes med fængsel i op til otte år.

Han er dog også tiltalt subsidiært efter straffelovens paragraf 21 om forsøg på voldtægt. Det betyder, at såfremt retten ikke finder tiltalte skyldig i voldtægt, vil anklageren forsøge at gå efter en dom for forsøg på voldtægt.