En af dansk cykelsports største og mest vindende ryttere skal sandsynligvis snart vinke farvel til sin hjemmebane i liebhaverforstaden Vedbæk.

Rolf Sørensen – der har vundet flere internationale løb og etapesejre i bl.a. Tour de France – har nemlig netop sat sin og hustruen Susannes villa i Vedbæk til salg.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

For huset, der rummer 399 kvadratmeter bolig, skal der betales 12 millioner kroner – hvilket svarer til en kvadratmeterpris på cirka 30.000 kroner.

Selvom det kan lyde som et svimlende beløb, cykelstjernen forventer at få for sine kvadratmeter – så er kvadratmeterprisen faktisk i den ganske beskedne ende for området.

Ifølge Boligas tal koster en gennemsnitlig villa-kvadratmeter i det kystnære postnummer nemlig for øjeblikket godt 45.600 kroner.

Eksklusivt område

Huset er til salg hos ejendomsmæglerkæden Jesper Nielsen, der i sin salgsopstilling beskriver ejendommen som en adresse, der er lagt en masse kærlighed og kvalitetsmaterialer i.

Nye ejere kan da også se frem til at overtage et hjem, som blandt andet byder på en 88 kvadratmeter stor stue, forældreafdeling med altan, garderobe og badeværelse – og detaljer som fritlagte bjælker og indbygget pejs.

Rolf og Susanne Sørensen købte ifølge Boliga.dks oplysninger huset tilbage i 2007, hvor de gav 12,5 millioner kroner for hjemmet – der foruden de mange indvendige kvadratmeter også tæller en grund på næsten 2.000 kvadratmeter – og altså en beliggenhed i København-forstaden Vedbæk.

Vedbæk er sammen med sine nabobyer på den sjællandske østkyst blandt landets absolut dyreste steder at investere i fast ejendom.

Målt på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser er det dog på Østerbro i København, på Frederiksberg, i Charlottenlund og i Klampenborg, man for øjeblikket skal af med flest kroner for hver kvadratmeter.

I disse postnumre er husene nemlig i gennemsnit udbudt til salg for mellem 64.000 og 67.000 kroner pr. kvadratmeter.

Rolf Sørensen har ikke lagt etapesejre, cykeltrikot og Tour De France helt på hylden efter han indstillede sin professionelle karriere, den ikoniske 90’er-cykelrytter har nemlig sidenhen erhvervet sig som både cykelagent og kommentator. Sørensen-parret meddelte i oktober, at de efter mange års ægteskab har valgt at gå hvert til sit.

Se huset her