Holger Rune har været ramt. Rigtig hårdt ramt.

For den 20-årige tenniskomet har de seneste uger – ja, faktisk måneder – gennemgået sin karrieres hidtil største krise.

Den unge dansker har blot vundet én kamp siden sommerens Wimbledon-kvartfinale, og et chokerende exit i sidste uges Masters 1000-turnering i Shanghai blev nærmest symbolet på nogle mareridtsmåneder spillemæssigt.

Måneder, der i enkelte perioder har sendt danskeren til tælling, erkender han i et interview med B.T. i Stockholm forud for Nordic Open-turneringen.

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Ja, det har ramt mig hårdt, men jeg vidste også, hvorfor det skete,« lyder det som det første fra Holger Rune, inden han tilføjer:

»Alle spillere oplever sådan noget en gang imellem, for sådan er det bare. Og så må man tage det derfra.«

Efter nederlaget i Shanghai valgte Holger Rune lynhurtigt at rejse hjem til Monaco for både at få hele situationen lidt på afstand og træne intenst inden turneringen i det svenske.

Men egentlig også for at få tankerne lidt på plads og samtidig fundere over, hvad der er gået galt siden sommerens græseventyr.

»For mig har den primære årsag været trænerskiftet samt fokus på andre ting, der har gjort, at jeg ikke har kunnet spille ordentligt på banen. Planen var jo, at både Lars (Christensen, red.) og Patrick (Mouratoglou, red.) skulle være her i dag. Men jeg må deale med det og lære af det,« lyder det videre fra danskeren.

De mange nederlag har da også betydet, at det unge stjerneskud har haft masser af tid til at mærke ordentligt efter, hvad der er vigtigst for ham. 

Foruden tennis, altså.

»Livet handler ikke kun om resultater. Det handler først og fremmest om at have det godt og være sammen med sin familie samt bruge tid på det, der gør én glad,« forklarer han og fortsætter:

Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg føler, jeg har haft en rigtig god træningsuge, og jeg glæder mig virkelig til de sidste turneringer i år. Og det er det vigtigste. Så ja, lige nu har jeg det godt.«

Af samme årsag mener han da også at have fundet formlen til at kunne komme ud af krisen de kommende dage i Stockholm

»Jeg føler selv, at jeg nu er ude af den (krisen, red.). Jeg tænker kun på, hvordan jeg skal kunne finde tilbage til mit spil. Lige nu er det ikke sejre, der har mit største fokus, for de skal nok komme af sig selv, hvis jeg finder tilbage til mit spil,« afslutter han.

Holger Rune skal i denne uge forsøge at forsvare sin titel ved Nordic Open.

Danskeren er dog oversidder i første runde og skal i anden runde enten møde den svenske wildcard-spiller Karl Friberg eller serberen Miomir Kecmanovic.