»På et tidspunkt ser jeg to politibetjente komme gående på stranden, og jeg tager mig selv i at tænke, at jeg da ikke lagt mærke til, at der er sket noget omkring mig,« fortæller Fie Sommer.

Men hurtigt finder hun ud af, at det er hende selv, betjentene er ude efter.

Det fortæller den tidligere tv-deltager i B.T.s podcast 'Helt væk med Hemmingsen' med værterne Anders Hemmingsen og Emma Wittendorff.

25-årige Fie Sommer, der er 'frigørelsesaktivist' og kendt fra både TV 2-programmet 'Porno klædt af' og DR's 'De perfekte piger', var i sidste uge på Strandtangen i Skive, hvor hun efter at have badet lagde sig på en bro for at lade solen tørre hendes nøgne krop.

Og det var herfra, hun pludselig kan se de to politibetjente, som – går det senere op for hende – er på vej hen mod hende, hvor de indleder med et høfligt 'goddag'.

»Jeg sætter mig op og er meget rolig, men også lidt forundret,« genfortæller hun i 'Helt væk med Hemmingsen'.

Betjentene fortæller, at de har modtaget en klage fra en anden strandgæst, fordi Fie Sommer ligger helt nøgen på den offentlige strand.

Men det undrer Fie Sommer.

'Det var da interessant, for jeg må godt være her', siger hun til dem.

Betjentene indvilligede i at lade situationen blive foreviget på et billede, så længe man ikke kunne se deres ansigter.
Betjentene indvilligede i at lade situationen blive foreviget på et billede, så længe man ikke kunne se deres ansigter. Foto: Simon Glöde
Vis mere

»Så kigger de spørgende på mig. 'Ja, for man må gerne være nøgen på danske strande og skove, og det er jo ikke fordi, jeg har gjort noget idiotisk eller krænkende over for andre eller opført mig dårligt',« fortæller hun.

Politibetjentene bliver angiveligt i tvivl om loven, for den ene hiver en telefon frem og foretager et opkald, som ender med at bekræfte dem i, at den 25-årige nøgenbader har ret.

'Undskyld forstyrrelsen', lyder det ifølge Fie Sommer fra betjentene, som indvilliger i at lade situationen forevige på et foto, som hun lagde på sin Instagram-profil, hvor det siden er gået viralt – blandt andet takket være vært på 'Helt væk med Hemmingsen' Anders Hemmingsen, som lagde billedet ud til sine en million følgere på Instagram.

Fie Sommer undrer sig over, at nogen fandt hendes nøgne krop krænkende nok til at tilkalde politiet, men er glad for, at situationen ikke eskalerede, og at betjentene erkendte deres fejl.

»De var meget søde og afslappede, og jeg var selv afslappet. Jeg tror, de syntes, det var lidt sjovt,« siger Fie Sommer i podcasten.

Selv om der er flere decideret nudiststrande i Danmark, er det ganske lovligt at være nøgen på både strand og i skoven, så længe det ikke anses som stødende adfærd – om det er tilfældet er en vurdering fra sag til sag.

Generelt anses strande dog som steder, hvor gæster må forventes at blive eksponeret for nøgen hud, mens der kan være tale om blufærdighedskrænkelse, hvis man vælger at gå nøgen på gaden.

Andre læser også