Den 23-årige danske målmand Emil Nielsen fik søndag aften en drøm opfyldt. Han fik sin slutrundedebut og blev i samme ombæring kåret til kampens spiller, da Danmark knuste DR Congo med 39-19.

Det blev den foreløbige kulmination på en karriere, der allerede har budt på flere op -og nedture. Allerede som 17-årig var han førstevalg på Århus Håndbolds ligahold. Men fra den ene dag til den anden ændrede alt sig for stortalentet.

I april 2016 blev Emil Nielsen ramt af den farlige sygdom hjernehindebetændelse – også kendt som meningitis. Og det gjorde, at håndbremsen blev trukket i en karriere, der ellers havde opholdt sig i overhalingsbanen. Sygdommen gjorde, at han måtte leve isoleret – i mørke.

»Jeg kunne simpelthen ikke tåle det. Jeg havde aldrig tændt lys derhjemme. Jeg måtte ikke få besøg. Og lægerne kom ind i gule gummidragter – fuldstændig som man ser det i film. Det var lidt en speciel oplevelse,« fortalte Emil Nielsen til B.T., da han i 2017 blev erklæret rask.

Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT
Vis mere

Og nu kan han så se tilbage på en rejse, der har taget ham fra et mørkt rum i isolation til at vogte VM-målet for det danske landshold. Og det har været lidt af en tur for Emil Nielsen, der i dag er på kontrakt i den franske topklub Nantes.

»Der er sket mange ting i den tid. Jeg var langt nede i kulkælderen, da jeg for snart fem år siden blev ramt af sygdommen. Og der var lang vej igen. Et langt genoptræningsforløb. Og starten af mit comeback i Århus var også rigtig svær.«

»Men så kom jeg så til Skjern og fik vendt det rigtig, rigtig godt. Og nu står jeg her. Det er sindssygt fedt. Og det fortæller mig også, at jeg nu er kommet igennem det,« fortæller Emil Nielsen.

Det er i øvrigt ikke givet, at Emil Nielsen – trods succesen – er med i den danske landsholdstrup, der tirsdag møder Argentina. Læs mere her.