Iklædt røde og hvide spillerdragter. Brølende. Løbende. Kæmpende.

Sådan kender de fleste nok de danske landsholdsspillere, der lige nu er til VM i Japan.

Netop træning, kamp og håndboldhaller er en meget stor del af deres liv, og det er her, mange timer bliver tilbragt.

Men hvad sker der i stjernernes liv, når der ikke er sport på det ellers travle program? Det har B.T. spurgt en række af dem om.

Althea Reinhardt

Ved siden af håndbolden er Odense-målvogteren glad for en anden sportsgren, som involverer fire ekstra ben.

Althea Reinhardt rider nemlig i sin fritid og har gjort det i mange år. Dog er det ikke så tit, men hun gør det, når hun får tid til det, og så foregår det i Fyens Rideklub, ligesom hun fik rig mulighed for det, da hun var på ferie i sommer.

»Jeg havde en uge på hesteryg i Island. Det var virkelig fantastisk. Det er en af de største oplevelser, jeg har haft. Vi red seks dage og 120 kilometer. Så skifter du jo hest, og der er en kæmpe flok med, der skal hyrdes,« fortæller hun med et stort smil.

Desuden er hun gode veninder med holdkammeraten og landsholdskollegaen Mie Højlund, og de to har flere gange været på vandreture sammen, ligesom de i sommer var på ferie, hvor turen gik til Ibiza. Det kan du læse mere om her.

Mie Højlund

Hun bor og spiller i Odense, men er oprindeligt fra jyske Voldum.

Når den ikke står på træning og sportshaller, har hun meget fokus på at tage det roligt og være i nuet.

»Jeg har ikke noget studie ved siden af lige p.t. Det er bare at restituere og få styrket og spist ordentligt. Så er jeg også sammen med familie og venner. Og så kan jeg godt lide at læse bøger. Det bruger jeg også tid på. Ellers har jeg ikke så meget ved siden af, der fylder,« fortæller hun.

Uden for banen har hun flere gange været på vandreture med holdkammeraten og veninden Althea Reinhardt, ligesom hun også pendler frem og tilbage fra Aarhus, hvor kæresten bor, studerer og spiller fodbold.

Kathrine Heindahl

Odense-spilleren er en travl kvinde, der ikke kun har håndbold i sin hverdag.

Ved siden af sportsgrenen har Kathrine Heindahl nemlig virksomheden Ikaika, der sælger sportstøj. En virksomhed, hun driver med veninden Louise, en investor, og så er Kathrine Heindahls søster også ansat.

»Den motivation og det drive, jeg har på banen, tror jeg, jeg ville savne, hvis jeg ikke kunne flette det ind i det liv, jeg skal leve efter,« siger hun om at have startet sit eget.

Privat danner hun par med Casper. Det igangværende VM har betydet, at Kathrine Heindahl missede hans 30-års fødselsdag, hvilket du kan læse mere om her.

Louise Burgaard

Den 27-årige landsholdsspiller er i år flyttet til Frankrig for at spille for Metz. Siden januar har hun derfor gået til franskundervisning, og håndbolden fylder rigtig meget –også på dage, hvor der egentlig ikke er kamp på grund af transporttiden.

»De første måneder gik bare med at sove og være træt på grund af nye indtryk og hård træning. Man skulle finde rundt og handle nye steder. Ellers er det meget afslapning og restitution. Vi rejser sindssygt meget. En udebanekamp er ikke bare 40 minutter til Viborg. Det er syv timer i tog til Nice. En almindelig udebanetur tager tre dage. Det går der meget tid med.«

Louise Burgaard har i år også fået en kæreste, som hun er meget glad for. Han er ikke flyttet med til Frankrig, men de ses så ofte som muligt og pendler.

»Han har været nede og besøge mig mange gange.«

Trine Østergaard

Den 28-årige Odense-spiller er oprindeligt fra den jyske by Galten, hvor hendes familie også bor. Dem prioriterer hun at bruge meget af sin fritid på, nu hvor hun også har seks nevøer og niecer. Ellers går meget af tiden med sporten og at få slappet af.

»Jeg synes ikke selv, jeg er den mest interessante person,« siger hun med et grin.

»Jeg laver ikke rigtig andet end håndbold, for det er det, jeg elsker og min klare førsteprioritet. Jeg har en kontoruddannelse, som jeg tog for nogle år siden, men det er ikke noget, jeg regner med at bruge efter håndbold. Jeg ser rigtig mange film og serier og kan godt lide at slappe af. Jeg nyder at bruge tid på det,« siger Trine Østergaard, der fremhæver 'Friends' og 'Breaking Bad' som nogle af favoritterne.

På landsholdet og i Odense Håndbold er hun holdkammerat med Stine Jørgensen. De to er også gode veninder. Derudover har hun kæresten Nikolaj, som hun har været sammen med i mange år. Fløjen og kæresten mødte hinanden for første gang på efterskole tilbage i 2007, men de blev først kærester et par år senere, da de gik på handelsskole sammen.

Stine Bodholt

Året har budt på en flytning for landsholdsspilleren, der i sin fritid bruger tid i de franske gader.

I første omgang frygtede hun ensomme aftener, men der har endnu ikke været en af slagsen, hvor hun har siddet og været ked af det. Og hun bruger en del tid med andre danskere, når der ikke er træning og kampe på programmet.

»Jeg er tryg, hvor jeg bor. Vi har nogle danske drenge, der jo også bor dernede. Så er vi ude at se dem, spise med dem, jeg har Lotte (Grigel, red.). Der er det danske, som jeg ellers godt kunne savne. På den måde tror jeg, det har hjulpet, så man ikke er helt alene.«

Derudover bruger hun tid på at lære om den franske kultur og spiser lækker fransk mad. Byen er lækker, har hun fortalt, og hun finder ny energi ved for eksempel at løbe en tur i byen, og hun er god til selv at gå ud og se og lave ting.

Sandra Toft

Den 30-årige målvogter bor til daglig i Frankrig, som hun flyttede til i sommer, da hun skiftede til Brest Bretagne.

»Det er bare et fedt sted at være,« fortalte Sandra Toft til B.T. i slutningen af september.

Privat har hun siden 2016 været gift med Kim Galsgaard, som bor og arbejder i Tyrkiet.

For nogle år tilbage var hun desuden en habil skakspiller, har hun tidligere fortalt. Sandra Toft gik nemlig til skak i det meste af folkeskoletiden, hvor hun også deltog i turneringer som Sjællandsmesterskaberne.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Stine Jørgensen

Landsholdsanføreren bor og spiller til daglig i Odense, men det er ikke kun håndbold, der har været på programmet. Hun kan nemlig begå sig i lidt af hvert,

»Jeg har gået til meget forskellig sport. Jeg har gået til alt, i den kommune jeg kommer fra. Jeg har gået til fodbold, håndbold, badminton, tennis, hiphop, keyboard, gymnastik, svømning og ridning,« fortalte hun sidste år til B.T.

Hun blev i 2017 gift med den danske badmintonstjerne Jan Ø. Jørgensen.

Hun har tidligere boet i Aarhus, da hun spillede for FC Midtjylland. I dag bor hun dog som nævnt i den by, hun spiller håndbold i.