De svenske spillere er ikke i tvivl.

Det kan godt være, at Mikkel Hansen har strålet ved VM - men norske Sandor Sagosen er verdens bedste håndboldspiller.

Sådan lyder vurderingerne inden mandagens svensk-norske VM-brag, hvor der er en semifinale-billet på spil.

»Mikkel Hansen har buldret frem som et tog under VM, men hvis man kigger på hele efteråret, så synes jeg, at Sagosen har været skarpere. Han har været bærende i PSG, som har været det bedste hold. Han har været helt fantastisk,« siger Hampus Wanne til Expressen.

Samme holdning har Kim Ekdahl du Rietz, der faktisk spiller i PSG som både Mikkel Hansen og Sander Sagosen.

Han kalder også nordmanden for verdens bedste håndboldspiller.

»Han er god til alt. Meget komplet. Hvis jeg skal nævne noget, vil jeg sige, at han er uhyggeligt god én mod én. Hos os har han gjort forskellen i virkelig mange kampe i efteråret. Den måde han træder frem på, har jeg sjældent set: Den angrebsglæde, når han tager bolden, studser den og pludselig ligger forsvaret i ruiner,« siger Kim Ekdahl du Rietz til Expressen.

Hampus Wanne: »Han kan lave mål ud af ingenting. Han kan mere eller mindre stå helt stille, hoppe op og lave et stenhårdt skud i vinkler, som man ikke troede eksisterede.«

Sander Sagosen i aktion ved VM.
Sander Sagosen i aktion ved VM. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

De neutrale svenske øjne har altså truffet en afgørelse til norsk fordel. Men kigger man på VM-statistikken ligner det unægteligt dansk dominans.

  • Mikkel Hansen har indtil videre scoret 42 mål på 60 skud. Det giver en udnyttelsesprocent på 70.
  • Sander Sagosen har indtil videre scoret 31 mål på 53 skud. Det giver en udnyttelsesprocent på 58.

De svenske spillere kan selv få syn for sagen i de kommende dage i forhold til styrkeforholdet mellem Sander Sagosen og Mikkel Hansen.

Mandag skal Sverige møde Norge - og onsdag skal Sverige møde Danmark.

De kampe kommer til at afgøre, hvilke to af de nordiske hold, der kvalificerer sig til VM-semifinalerne fra mellemrunde-gruppen. Lige nu ligger det til Sverige og Danmark, der begge allerede mandag kan kalde sig VM-semifinalister, hvis resultaterne flasker sig.

 
Så er det blevet Magnus Landins tur under den terapeutiske VM-lup hos B.T.
Vis mere

Det skal her siges, at Mikkel Hansen og Sander Sagosen faktisk allerede har stået over for hinanden ved den igangværende VM-slutrunde. Her var det den danske spiller, der strålede klarest.

Hvilket nordmanden også erkendte efterfølgende:

»Jeg må bare tage hatten af for det niveau, Mikkel leverer på i dag. Han er en verdensstjerne, og det viser han i dag,« sagde Sander Sagosen efter den danske sejr.

Mandag aften gælder det altså for Danmark i første omgang Egypten. Den kamp kan du følge her hos B.T.