Sommeren starter godt for det danske stortalent Mathias Gidsel.

For mens OL-forberedelserne så småt er begyndt for de danske håndboldherrer, er den 22-årige landsholdsspiller havnet på en særdeles prominent liste.

GOG-stjernen er nemlig blevet kåret til én af verdens bedste atleter født efter 1. januar 1999, da backspilleren har fået en flot syvendeplads ud af 30 mulige kandidater.

Det skriver det internationale sportsmedie Sportspedia, som også har udarbejdet listen.

Mathias Gidsel (tv.) sammen med landstræner Nikolaj Jacobsen efter VM-guldet i januar.
Mathias Gidsel (tv.) sammen med landstræner Nikolaj Jacobsen efter VM-guldet i januar. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Den danske guldfugl er i den sammenhæng endt i selskab med store navne som Talen Horton-Tucker fra basketballholdet Los Angeles Lakers og fodboldspilleren Alphonso Davies fra Bayern München.

Sidstnævnte har indtaget listens førsteplads med en pointscore på hele 62.797. Danskeren har til sammenligning opnået 47.942.

Hele listen er udarbejdet ud fra atleternes præstationer fra 1. januar 2020 til 15. maj 2021, og her har Mathias Gidsels vilde VM-præstation haft en afgørende betydning.

Her tog landsholdsbacken hele Håndbolddanmark med storm, da han endte med at blive én af Nikolaj Jacobsens vigtigste spillere under slutrunden.

Den danske håndboldstjerne kan derfor allerede nu begynde at indstille fokus på sommerens OL med hæderen i bagagen.

For den unge GOG-spiller og resten af det fynske mandskab missede nemlig muligheden for at komme i DM-finalen efter to nederlag til Aalborg Håndbold i semifinalen.