Niklas Landin havde håbet, at den var gået i glemmebogen efter Danmarks 30-26-sejr over Norge. Men så let skulle han ikke slippe.

For den danske supermålmand fik hvilet sig lidt rigeligt ude på bænken i første halvleg. Ingen kunne helt forstå, hvad Niklas Landin lavede uden for banen, mens Danmark var i angreb - og end ikke havde sat en markspiller ind i stedet for målmanden. Norge fik bolden, og Niklas Landin blev stående uden for. Det kostede en kasse i frit mål, og først der gik det op for målmanden, hvilken brøler han havde lavet.

På et tidspunkt bliver du siddende på bænken i et norsk angreb…

»Aaarh, I får da også alt med!,« siger Niklas Landin med et kæmpe-stort smil på læben.

Niklas Landin.
Niklas Landin. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

Hvad skete der?

»Der sker det, at jeg følte, at vi utroligt ofte var i undertal. Det troede jeg også, at vi var der, så jeg står bare og venter på, at der er en, der vil skifte med mig, så jeg kan komme ind. Men alle løber bare forbi. Jeg tænkte: ‘Hvorfor er det, at de ikke kommer ud og skifter med mig?’. Så kigger jeg op og ser, at det nok er derfor, de ikke vil skifte med mig. Fordi vi ikke var i undertal.«

Nikolaj Jacobsen så ud til at tage det med et smil…

»Ja, det virkede som om, at det ragede ham en høstak, at jeg havde den blødning. Nej, det var en koger fra min side. Jeg sad egentlig bare og tænkte over, hvordan jeg skulle angribe det næste skud, og hvem der egentlig var på banen. Jeg sad ikke og tænkte så meget over, om vi egentlig var i overtal,« siger Niklas Landin.

Der skete intet ved det, for Danmark var længe markant bedre end Norge, og det endte med en dansk sejr, der betyder maksimumpoint med over i mellemrunden. Her venter Ungarn, Egypten og Sverige, og Danmark kan højst sandsynligt nøjes med to sejre i de kampe, før semifinalepladsen er i hus.

»Vi har nu fire point i mellemrunden, og det er vi utroligt glade for, men vi har desværre ikke opnået noget endnu,« siger Niklas Landin.

De norske spillere kaldte det her for en kvartfinale, og I vandt. Betyder det, at I er i semifinalen nu?

»Nej. Det vil jeg ikke sige. Jeg tror faktisk, at Norge også har rigtig fine chancer for at gå videre. Taberen i dag er bestemt ikke ude af en drøm om semifinalen. Vi har sat os i en god position, men den har vi været i før, hvor det glippede. Så nu tænker vi kun på Ungarn, og den skal også vindes.«