Det er slut med René Toft ved VM.

Sådan sagde Nikolaj Jacobsen på et pressemøde fredag formiddag.

»Som vi alle godt ved, fik Rene Toft et ordentligt riv i lysken i går. Det gør også, at René er færdig i turneringen. Han bliver ikke klar til at spille mere i denne omgang. Det begræder vi alle, da René er en ekstremt vigtig figur på det her hold,« siger Nikolaj Jacobsen.

René Toft er dog ikke eneste mand, der kan være færdig med slutrunden på dansk grund. Også Nikolaj Øris blev ramt af en skade i kampen mod Norge, men der er stadig ikke en endelig afklaring på hans status.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

Men det er altså René Tofts skade, der bekymrer mest. For han holder sammen på det danske forsvar, og det er nu helt givet, at Nikolaj Jacobsen skal have skiftet ud i truppen og dermed bruge sin anden udskiftning af tre mulige.

»I behøver ikke at spørge til udskiftninger i dag, for jeg kommer ikke til at sige noget,« siger landstræneren, der vil vente til efter fredagens træning med at beslutte sig for, hvem han vil have ind i truppen.

Den helt oplagte er at skifte en Toft ud med en anden. Men Henrik Toft skal først ses an i træning.

»Vi skal teste Henrik Toft i dag for at se, om han er klar til mere end at skyde på Michael Bruun (målmandstræner, red.),« siger Nikolaj Jacobsen.