Det er ikke kun titlen som EM-spiller, Rikke Iversen kan prale med. For når slutrunden er et overstået kapitel, og kalenderen viser januar 2021, får hun en titel, hun selv beskriver som 'noget af det største'.

»Jeg føler også, det er min baby. Jeg har allerede taget patent, inden han er kommet ud.«

Sådan fortæller den 27-årige Odense-spiller med et stort grin og glæde i stemmen. For om ganske kort tid kan hun kalde sig moster.

»Jeg kommer til at møgforkæle ham, og det man må hos mor og far, må man 100 gange mere hos moster,« siger Rikke Iversen om den lille dreng, hendes storesøster – landsholdsspilleren Sarah Iversen – venter sammen med sin mand.

Rikke Iversen er blandt de 16, der skal repræsentere Danmark til EM.
Rikke Iversen er blandt de 16, der skal repræsentere Danmark til EM. Foto: Claus Bech
Vis mere

Noget, der blev offentliggjort i slutningen af juni, og som virkelig rørte Iversen-familien.

»Det var kæmpe stort. Jeg græd også, og jeg var glad. Jeg var helt paf. Jeg tror, vi alle var overraskede. De havde ikke givet nogen indikation på, at nu skulle det være tid. Det var et kæmpe chok, da de kom og fortalte det,« siger Rikke Iversen.

Det var til deres fars fødsesldag, den gode nyhed kom. Rikke Iversen fortæller, hvordan storesøsteren havde pakket en gave ind. Indholdet var en sut og en positiv graviditetstest.

»Vores far stortudede og kunne slet ikke fortælle noget. Så spurgte vi alle, hvorfor han græd, og så viste han bare en sut. Vi forstod ikke noget. Så kiggede vi på dem, og så stod de og pegede på maven. Mor græd, far græd, jeg var helt paf. 'Et barn? Nu?' Det var helt fantastisk,« jubler Rikke Iversen.

Sarah Iversen bliver mor til januar, og dermed bliver Rikke Iversen moster.
Sarah Iversen bliver mor til januar, og dermed bliver Rikke Iversen moster. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

I kølvandet på graviditeten har storesøster Sarah Iversen selv fortalt, at hun faktisk havde svært ved at dele nyheden med sine trænere.

Faktisk frygtede hun samtalen lidt, har hun tidligere fortalt til B.T. For selv om det er 'en kvindes ret', følte hun også, at hun svigtede den klub, der satsede på hende. At selv om alle selvfølgelig ønskede hende tillykke, var der også en ærgrelse over nu at skulle undvære hende.

Samtidig har Sarah Iversen ønsket at slå fast, at graviditeten på ingen måde betyder, karrieren er slut. Tværtimod. Og hele debatten er vigtig, mener Rikke Iversen.

»Jeg tænker, det er typisk Sarah. Hun er en pige med ben i næsen, som har lyst til og lov til at gøre, hvad man vil som kvinde. Det skal hun ikke være genert over, og hvis hun tager den kamp for andre, vil hun gerne det. Hun tager faklen i hånden og fører an,« siger Rikke Iversen.

Hun har ikke selv stået i situationen endnu. Men snakken er vigtig at tage.

»Som Sarah selv siger, har nogle været lidt kritiske. Andre har sagt tillykke og er ærgerlige. Det er jo en investering i spileren, som du skriver kontrakt med og pludselig mangler på holdet. Det kan man godt se fra klubbens synspunkt, men vi har også ret og lov – det er vores ret som kvinder at skabe familie. Der tror jeg nogle gange, man skal finde ud af, at klubben er en arbejdsplads, og at vi spillere er ikke bare et produkt. Vi er også selv familiemennesker og personligheder, der har noget andet at give og ville ud over at vinde medaljer,« siger Rikke Iversen.

Hun tror, debatten for storesøsteren også handler om at vise, at hun stadig vil jagte medaljer med klub og landshold, selv om hun bliver mor. At få et barn i karrieren skal ikke være et tabu, for det hele kan passe sammen.

Rikke Iversen (th), Lærke Nolsøe og resten af landsholdet skal snart til EM i håndbold.
Rikke Iversen (th), Lærke Nolsøe og resten af landsholdet skal snart til EM i håndbold. Foto: Claus Bech
Vis mere

Måske endda i en sådan grad, at Iversen-søstrene en dag skal til slutrunde sammen.

»Vi har jo spillet landskampe sammen før. Det er så fedt. En ting er at være på landsholdet selv, men at kunne dele det med sin søster, det er jo fantastisk. Det er helt ubeskriveligt. Det er min bedste veninde, hende jeg søger alt i. Vi er sindssygt tætte, og at kunne dele det her er sindssygt,« siger Rikke Iversen.

Denne gang bliver det hende, der skal spille EM i den rød-hvide trøje. Men hun er ikke i tvivl om, at det kommer til at vælte ind med beskeder fra storesøster, der altid er der. Hvis ikke fysisk, så følger hun med.

»Hun er den bedste til at være min støtte og kritisere, når der er noget. Hvis hun ser vores kampe, er hun altid god for en sms. Hvis hun er i hallen, skal jeg nok finde hende, og hun giver nogle signaler om, hvad jeg skal gøre bedre. Det er godt, vi kan tegnesprog, så kan vi tale med hinanden,« siger Rikke Iversen.