»Det har jo været undervejs i noget tid … og ja … ej, jeg kan sgu godt mærke, at nu, hvor det kommer tættere på, vækker det nogle store følelser i mig.«

Ordene kommer fra den mangeårige TV 2-kommentator Thomas Kristensen, der om ganske kort tid lukker et kapitel, der efterhånden har gjort ham til folkeeje i Danmark.

For efter mere end 20 år som en fast del af danskernes håndboldlyd hjemme i stuerne er det efter EM-slutrunden slut for den 50-årige TV 2-profil

Han skifter nemlig håndboldkommenteringen ud med samme rolle på kanalens fodbolddækning.

Thomas Kristensen stopper som håndboldkommentator på TV 2 efter EM.
Thomas Kristensen stopper som håndboldkommentator på TV 2 efter EM. Foto: Ebbe Rosendal / TV 2
Vis mere

»Det bliver da underligt, må jeg indrømme. Håndbolden har jo fyldt så meget i mit liv, men hvis ikke jeg lavede skiftet nu, så fik jeg måske aldrig muligheden igen,« fortæller han til B.T.

Han har i mange år været med til at dække både Tour de France og fodbold hos TV 2, men danskerne kender ham indiskutabelt bedst som én af to faste stemmer ved håndboldslutrunderne i december og januar.

For sammen med Bent Nyegaard har Thomas Kristensen skab en ikonisk duo og skabt et makkerskab, som kun de færreste tv-seere ikke kender til.

Men ved månedens udgang slutter det dog, og netop dét farvel bliver da også noget af det sværeste at komme igennem, indrømmer Thomas Kristensen:

»Det har fyldt rigtig meget i denne proces, og det var svært for mig, for jeg vidste, det var slut med Bent og jeg, da jeg sagde ja til at kommentere fodbold i stedet.«

Som faste sidemakkere bag mikrofonerne igennem adskillige år har forholdet som kollegaer udviklet sig til et tæt venskab, som han har svært ved at sætte ord på.

»Mit samarbejde med Bent er blevet noget, der for altid vil være i mit liv og mit hjerte. Det har godt nok været nogle voldsomme oplevelser, vi har haft – på både godt og ondt. Og det kommer jeg virkelig til at savne,« siger han og fortsætter:

»Vi er blevet rigtig, rigtig tætte, og det er et venskab for livet. Det bliver sindssygt underligt, at vi ikke skal gå op og ned ad hinanden fremover.«

TV 2s makkerpar Bent Nyegaard og Thomas Kristensen kommenterer for sidste gang sammen under EM-slutrunden.
TV 2s makkerpar Bent Nyegaard og Thomas Kristensen kommenterer for sidste gang sammen under EM-slutrunden. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Mens han har svært ved at forklare det unikke venskab, som TV 2-duoen har opbygget gennem årene, har han dog lidt nemmere ved at sætte ord på sin makkers præstation på kommentatorpladsen:

»For mig at se er Bent den suverænt bedste tv-ekspert, der nogensinde har været, og han er helt outstanding at arbejde sammen med. Det har været en fornøjelse hver eneste dag.«

Af samme årsag er Thomas Kristensen da heller ikke bleg for at kalde makkerens faglige niveau grunden til, at kommentatorduoen har formået at komme så tæt på danskerne hjemme i stuerne.

»Vi har en klokkeklar rollefordeling, og vi er forholdsvis fornuftige med brugen af ord. Og så synes jeg, vi kan favne det faglige, det underholdende og det spontane, når vi sætter os bag mikrofonerne,« siger han og tilføjer:

»Jeg er med på, at vi er kommet til at fylde en del i danskernes bevidsthed, men vi er jo vokset med herrelandsholdet, fordi vi har været en del af den store optur med holdet. Det har været en helt, helt unik rejse.«

Bruddet med den 70-årige håndboldmakker er dog noget, der har været undervejs i snart et år, og derfor har beslutningen om at forlade harpiksen til fordel for de grønne græsplæner været vendt flittigt mellem de to venner.

»Bent har været den eneste, der har vidst hele vejen, hvilke tanker jeg havde. Vi har spillet med fuldstændig åbne kort,« siger Thomas Kristensen og fortsætter:

»Men for ham bliver det jo også underligt. Han kan dog godt se det fra mit syndspunkt, for fodbold er en skjult drøm, jeg har haft i mange år. Så der er ingen bad feelings

Aldersforskellen mellem de to venner er dog også noget, der hele tiden har ligget i horisonten som en uundgåelig slutdato, afslører TV 2-værten.

»Vi har jo begge vidst, at vi ikke kunne følges hånd i hånd hele livet. Der er 20 års forskel på os, så vi har jo hele tiden vidst, at det en dag skulle slutte. Men så lad os da slutte på toppen,« lyder det fra Thomas Kristensen, der har ét stort ønske for de kommende uger:

»Jeg håber, at jeg kan få lov til at slutte med et stort resultat til Danmark her ved EM, for så kan det ikke slutte smukkere.«

TV 2 har i skrivende stund ikke meldt noget ud omkring, hvad Bent Nyegaards rolle bliver på kanalen fremover.

Ved VM i kvindehåndbold i december indtog TV 2-kommentatoren rollen som ekspert, mens det var Jonas Risager Nyhøj og Peter Bruun Jørgensen, der kommenterede Danmarks kampe.