Årets sportsmand i Kiel.

Store sportspersonligheder har gennem årene vundet den særlige pris i den tyske by, og for år 2019 er valget faldet på ingen ringere end den danske landsholdsmålmand Niklas Landin, der til daglig optræder for Bundesligaklubben THW Kiel.

'Stolt af at komme i den række af store sportsudøvere her i Kiel, som har vundet 'Sportler des Jahres', skriver Landin på sin Instagram-profil.

Det er læserne af den lokale avis Kieler Nachrichten, der har peget på danskeren som årets sportsudøver.

Prisen er blevet uddelt siden 1992, og det er ikke hvem som helst, som landsholdsstjernen har sat til vægs.

Landin vandt således med hele 42 procent af stemmerne, mens den kroatiske superstjerne Domagoj Duvnjak, der er Landins holdkammerat, blev henvist til andenpladsen med 21 procent af stemmerne.

2019 var da også noget af et et år for den danske målmand.

Først var han med til at vinde VM sammen med det danske landshold i januar, inden han for THW Kiel både vandt den tyske pokalturnering og den europæiske EHF Cup.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

Alligevel kom det bag på Landin, at det var ham, der løb med den anerkendte pris.

»Jeg blev virkelig overrasket,« sagde han ifølge THW Kiel til Kieler Nachrichten.

Tidligere har store håndboldnavne som Filip Jicha, Nikola Karabatic og Magnus Wislander blevet kåret til årets sportsmand.

Hos kvinderne var der til gengæld ikke meget tvivl om udfaldet. For tiende gang i træk blev den tyske tennisspiller Angelique Kerber således kåret til årets sportskvinde i Kiel.