I kan beholde jeres sorte guld, Norge. For vores guld glimrer.

Og det hænger om halsen på Niklas Landin, Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og ikke mindst Nikolaj Jacobsen efter 31-22-sejren over Norge i VM-finalen.

Der var dækket op til festen i Boxen. Hvid dug, rød konfetti.

En dansk hal har ikke været så spændt op til lir, siden KB Hallen ventede på The Beatles i 1964. Vi snakker voksne mænd i fanzonen i Dannebrogs-habit dansende i en form for tør hundesvømning på gulv til det ene dance-nummer efter det andet.

Nikolaj Jacobsen skulle bare træffe et valg. Den gule eller den grønne tale? Han valgte den af guld. Den rigtige.

Den med Niklas Landin som Kaptajn Haddock, med Anders Zachariassen som forsvarssnedig Tintin og Rasmus Lauge som hidsig terrier. Nikolaj Jacobsen fik for en gangs skyld lov til at skrive sit eget manuskript. Efter 12 år som superstjerne i den b-film, man i 90’erne kaldte det danske herrelandshold, er Nikolaj Jacobsen nu verdensmester. Som landstræner. Den måske mest populære nogensinde.

Danmark havde allerede slået Norge en gang i VM-turneringen, men Nikolaj Jacobsen valgte alligevel en anden opskrift i finalen. Mikkel Hansen på højre back. Som en form for direkte duel mellem Hansen og Sander Sagosen. En direkte duel om, hvem der er bedst i verden.

Og Mikkel Hansen var i hvert fald tændt fra start. I samtlige ni VM-kampe har Danmarks topscorer valgt at lade holdkammeraterne skyde først. Han lagde op. VM-finalen var noget andet, og Mikkel Hansen gik på mål fra start. Straffekast. Men han brændte.

Norge så sit snit til at lægge presset, og naboerne fra nord løb de første fem minutter rundt med den gode fornemmelse. Og da Henrik Møllgaard sammen med et begået straffekast også fik en to minutters udvisning, kunne man mærke lidt nervøsitet i Boxen. Niklas Landin havde modgiften.

Han pillede det straffekast, og derfra vendte det. Otte minutter senere var Danmark foran med fire. Og da Niklas Landin efter 21 minutter bevægede sit hoved efter et norsk skud med 100 km/t for at redde den med ansigtet, vidste man, at vinderviljen var større end noget andet.

Danmark kom foran med fem, seks og syv. Mads Mensah stjal selv bolden i forsvaret, og brød sig fri af en norsk myg, inden han sendte Danmark på plus syv. Og det var stillingen ved pausen.

Boxen var på det tidspunkt på kogepunktet - på alle måder. Danmark var på vej mod VM-guldet. En anden halvleg ventede. Sådan en, hvor alle angreb skulle ende med armen oppe hos de to dommere.

Niklas Landin var ikke blevet kold i sit kvarters pause. Han startede med en redning, og Lasse Svan sendte Danmark foran med otte mål. Boxen ramte decibel i Marcus & Martinus-skalaen. Sander Sagosen blev buhet ud, fordi han kort inden pausen havde overreageret på en tackling.

Norge gav dog ikke op. Mikkel Hansen og Rasmus Lauge lavede ellers sjældne tekniske fejl, og de norske gæster fik skåret føringen ned på seks mål. For en stund. Det var nemlig Danmarks kamp.

Niklas Landin havde ikke i sinde at lade sin sejr forsvinde ud af hænderne på ham og Danmark. Ikke om han ville stå tilbage som Sandy i Grease, og se Craterfaces kæreste stjæle sejren i finalen.

Den langlemmede målmand vogtede kassen, mens lillebror Landin med 14 minutter tilbage sendte Danmark foran med hele 10 mål. Dér var det afgjort. Danmark skulle blive verdensmestre, og Hans Lindberg skulle have lov at være en del af det.

Med otte minutter tilbage kom den 37-årige veteran på banen. Skiftet ind i truppen igen klokken 9 om morgenen, på banen klokken 18:50 og verdensmester resten af livet.