(BT i Varazdin): 32-25. To point og stor sejr over Ungarn. EM kunne næppe have begyndt bedre for Danmark.

Og det var til trods for, at stjernespilleren Mikkel Hansen fik rødt kort, efter han pådrog sig tre tominuttersudvisninger i løbet af opgøret.

Den sidste, der udløste det røde kort, er han uforstående overfor.

»Jeg er ærgerlig over det, men jeg synes ikke, jeg kan gøre så meget for at undgå ham. Men hvis man bare hopper ind i én inde i midten, så skal der være to minutter eller hvad? Jeg synes ikke, jeg kan undgå, at han hopper ind i mig. Men sket er sket. Jeg vil hellere fokusere på, at vi spiller en ret god kamp,« slår Hansen fast.

 


Op til kampen har han døjet med sit knæ, men selvom han var nødt til at få is på det efter kampen, er han ikke bekymret.

»Det er fint, jeg fik jo fri 20 minutter før tid,« smiler han.

Ungarn slog Danmark ud ved sidste års VM i en kamp, der stadig har hjemsøgt de danske spillere. Derfor var Mikkel Hansen godt tilfreds med, at landsholdet fik slået fast, at det ikke kommer til at ske igen.

»Jeg er mest tilfreds med attituden. Vi har et rigtig, rigtig godt hold, synes jeg. Jeg tror, VM-nederlaget til Ungarn sidste år har ligget lidt i baghovedet på os alle sammen. Dér var der ikke så meget attitude, men i dag var der en masse gejst og en rigtig god indstilling, og jeg tror ikke, at folk var i tvivl om, at vi var klar. Det skal vi være hver evigt eneste gang,« siger Hansen og nikker ja til, at man har snakket om netop det blandt spillerne.

»Det er klart. Som atlet er den værste måde at tabe på, hvis de andre var mere klar end dig. Hvis du taber, fordi de andre brænder en stor kamp af, kan det jo ske for os alle sammen, uanset hvor god man er. Men vi skal i hvert fald kunne sidde efter alle kampe i fremtiden, lige meget hvor det er, og kunne sige, at vi gjorde alt, hvad vi kunne,« siger han, men han slår samtidigt fast, at der stadig er plads til forbedring.Også hos sig selv.

»Jeg kunne også selv have scoret et par mål mere. Jeg skyder to ved siden af, som jeg skulle have ramt. Sådan er det, det er de små ting, men det skulle gerne blive bedre, hvis man gerne vil nå langt,« lyder det fra venstre backen, der ellers fik nettet seks gange.

Danmark møder mandag Tjekkiet ved den anden gruppekamp i Varazdin.