GENOPLEV KAMPEN I LIVE-BLOGGEN I BUNDEN AF ARTIKLEN.

Gadagungarn!

Danmark fik en perfekt EM-start med en flot 32-25-sejr over Ungarn i en hektisk affære.

Heksekedel, inferno, ragnarok. I folkemunde også bedre kendt som Arena Varazdin en lørdag aften i januar.

Danmarks EM-slutrunde i Kroatien blev i dén grad skudt i gang med ét kæmpe brag i går aftes mod Ungarn, der reelt spillede på hjemmebane i kroatiske Varazdin.

Det var håndbold, når det er allerbedst. Intenst, kraftfuldt, voldsomt. Det kunne snildt have endt med brækkede lemmer.

I stedet endte det med en fornem dansk sejr og et rødt kort til landsholdsprofilen Mikkel Hansen.

Den ungarske grænse er ikke mere end 45 minutter væk fra Danmarks værtsby, og det var til at mærke på de mange ungarere, der havde taget turen til Varazdin for at støtte deres hold. De lagde et vanvittigt tryk på det danske landshold kampen igennem.

Men det var ikke kun ungarsk skønsang det hele. Danske fans havde også taget den lange tur til det nordlige Kroatien, og de kom i en betydelig størrelse.

Danmarks Mikkel Hansen mellem Ungarns Timuzsin Schuch og Patrik Ligetvari under første EM kamp mellem Danmark-Ungarn i Arena Varazdin lørdag den 13 januar 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Danmarks Mikkel Hansen mellem Ungarns Timuzsin Schuch og Patrik Ligetvari under første EM kamp mellem Danmark-Ungarn i Arena Varazdin lørdag den 13 januar 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det danske landshold jagtede revanche. Netop Ungarn slog danskerne ud af VM sidste år i Frankrig efter en sløj indsats i 1/8-delsfinalen. Og måske var det ikke så meget Ungarn som modstander, der gjorde, at hævntørsten var stor. Det var måden, Danmark røg ud på for et år siden i råkolde Albertville. Uinspireret, uden gejst, vilje og tænding. Alt det, der gør forskellen på sejr og nederlag.

Kampen lørdag aften i Varazdin var af helt anden kaliber. Danskerne havde lært af fortidens synder.

Landstræner Nikolaj Jacobsen havde satset på højrehåndede Morten Olsen frem for Niclas Kirkeløkke, og det virkede som et godt træk. Olsen skabte godt angrebsspil sammen med Rasmus Lauge og Mikkel Hansen.

EM kamp mellem Danmark-Ungarn i Arena Varazdin i Kroatien lørdag den 13 januar 2018.
EM kamp mellem Danmark-Ungarn i Arena Varazdin i Kroatien lørdag den 13 januar 2018. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

De danske spillere var tændte, den vilde kulisse var blot ekstra brænde på bålet for dem, lød det inden opgøret, og det var tydeligt at se på spillet. Rasmus Lauge trak et straffekast og råbte med sine lungers fulde kraft ud mod de ungarske tilskuere, mens Mikkel Hansen hamrede på sit bryst, som var det en stortromme, da han scorede.

Første halvleg igennem var det tæt, meget tæt. De to hold skiftedes til at score, mens Danmark havde lidt udfordringer i forsvaret. Normalt stærke Niklas Landin fik ikke fat i de redninger, han ellers ville tage. Andenkeeper Jannick Green kom ind i stedet og viste vejen med godt målmandsspil.  Et fornemt indhop.

Danmark trak fra til sidst inden pausen til stillingen 14-12.

EM kamp mellem Danmark-Ungarn i Arena Varazdin i Kroatien lørdag den 13 januar 2018.
EM kamp mellem Danmark-Ungarn i Arena Varazdin i Kroatien lørdag den 13 januar 2018. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere


Det var ikke kun spillerne, der var i gear. Landstræner Nikolaj Jacobsen stod i spidsen for landsholdet i sin første slutrundekamp, og det var ikke altid, han var lige glad for, hvad han så. Det fik spillerne at mærke. Rød i hovedet og med fråde om munden rasede han flere gange over dumme beslutninger og irriterende fejl. Det er der intet nyt i for dem, der kender ham som træner.

Men han kan også holde hovedet koldt, når det gælder. Mikkel Hansen fik rødt kort 10 minutter inde i anden halvleg, efter han modtog sin tredje tominuttersudvisning. Det satte Danmark under pres. De ungarske tilskuere jublede som gale, da dommeren fremviste det røde kort til Hansen.

Men Jacobsen holdt sine spillere fokuserede. De tog de rette beslutninger alt imens, de holdt et solidt forspring ned til Ungarn. Det forspring blev kun udbygget.

De blev aldrig kyst af den voldsomme kulisse. Store resultater kommer ikke uden den rette indstilling. Det viste Danmark mod Ungarn. Det gav en sejr på 32-25, to point og en perfekt start efter en overlegen indsats. EM er i gang.

Og på hvilken måde!

Genoplev kampen i live-bloggen herunder: