Mens de danske stjerner kunne se konkurrenterne booke privatfly til EM i Ungarn, måtte Nikolaj Jacobsens mandskab nøjes med et almindeligt rutefly midt i en corona-pandemi.

En beslutning fra Dansk Håndbold Forbund (DHF), der ikke ligefrem står øverst på coronaens sikkerhedsskala i øjeblikket, og derfor har den da også skabt frustration i den danske EM-lejr.

Mandag var landsholdsstjernen Mads Mensah nemlig langtfra tilfreds med DHF's beslutning, forklarede han over for TV 2 Sport.

»Jeg synes, det er tåbeligt, at vi har gjort det, som vi har gjort det. Men sådan er det blevet gjort, og nu håber jeg bare, det holder stik,« sagde den 30-årige bagspiller til TV 2 Sport.

Mads Mensah er ikke tilfreds med den måde, landsholdet rejste til EM i Ungarn og Slovakiet på.
Mads Mensah er ikke tilfreds med den måde, landsholdet rejste til EM i Ungarn og Slovakiet på. Foto: Claus Bech
Vis mere

Samme holdning gør sig ligeledes gældende hos B.T.s sportskommentator, Søren Paaske, der heller ikke forstår DHF's prioritering.

»Der er ret stor smitterisiko forbundet med at sætte sig på et rutefly. Derfor er det uforståeligt, at DHF ikke vælger at bruge pengene på at leje sit eget fly og sørge for at fragte spillere og ledere sikkert ned til Ungarn,« forklarede B.T.s sportskommentator mandag og fortsatte:

»Jeg er helt med på, at DHF ikke vælter sig i penge. Men dyrere er det trods alt heller ikke at chartre et fly. Det burde være en opgave, der er til at løse. Jeg synes, det er en helt unødvendig risiko at løbe.«

Hos Dansk Håndbold Forbund forklarer man beslutningen med, at det er en afvejning af risici, hvad der har været praktisk muligt samt økonomi.

Morten Henriksen, sportschef i DHF.
Morten Henriksen, sportschef i DHF. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi har undersøgt, hvad det ville koste at leje et privatfly, og vi har vurderet, at det var for dyrt. Der er tale om nogen penge. Og jeg kan sige, at de tal, som nogle eksperter har været ude med, er skudt helt forbi. DHF har haft mange ekstraudgifter bare siden 1. januar med ekstra foranstaltninger, og der er tale om et ret stort beløb,« siger Morten Henriksen, der er sportschef i DHF.

Mens flere EM-trupper har været nærmest lagt ned af corona de seneste dage, er Danmark indtil videre sluppet igennem optakten med kun et enkelt smittetilfælde.

Målmand Jannick Green har nemlig måttet blive i Danmark, indtil han afleverer to negative pcr-test.

Danmark åbner torsdag aften EM-slutrunden mod Montenegro, og du kan følge kampen live her på bt.dk fra klokken 20.30.

Andre læser også