Det tog fusen på Danmark, at Simon Jeppsson ikke kunne spille. Hans afløser kørte rundt med danskerne i EM-semifinalen.

Danmark missede fredag aften en plads i EM-finalen efter et dramatisk nederlag på 34-35 til Sverige. Der skulle forlænget spilletid til, før den danske skuffelse var en realitet.

Op til opgøret var svenskerne uden Albin Lagergren – og kort inden kampstart kom meldingen om, at backen Simon Jeppsson heller ikke kunne spille.

»Vi bliver nok taget.. Eller det overrasker os nok lidt, da vi kommer ud i hallen og ser, at Simon Jeppsson ikke kan spille. Vi har forberedt os lidt på noget andet, og så kommer der nogle spillere, som vi selvfølgelig også kender, men de kommer til at spille noget andet spil med meget små bagspillere, hvor de får spredt os ud.«

»De skift, vi har midterzonen i første halvleg, er ikke gode nok. Vi får det stabiliseret okay med Magnus Landin ude foran i midten – i hvert fald i perioder. Men vi formår ikke at finde et forsvar, der er stabilt i længere perioder. Forsvaret formår ikke at hjælpe målmændene godt nok, og målmændene formår ikke at hjælpe forsvaret,« siger landstræner Nikolaj Jacobsen efter semifinalenederlaget.

Det var især Matthias Zachrisson, der stod for otte svenske mål, der drillede danskerne.

»Det er ikke, fordi de spiller noget andet, end det vi havde forberedt os på. Men det er andre spillere, der kommer ind. Det fik vi sgu ikke indstillet os godt nok på. Mattias Zachrisson ligger på ydersiden og gør ondt på os – og på Mikkel (Hansen, red.) og Magnus (Landin, red.).«

Danskerne havde aldrig en føring undervejs, og det var mentalt udmattende.

»Jeg synes egentlig, vi viser fin moral. Især da vi er bagud med seks i første halvleg og kommer op og kun er bagud med to ved pausen. Desværre brænder vi fire store chancer på Andreas Palicka (svensk keeper, red.) i de første fem minutter, og det var dér, vi skulle have udnyttet momentum. I stedet for at komme bagud med fem igen kunne vi have fået en føring, og så det var svenskerne, der jagtede. Det var os, der hele tiden skulle score, score og score. Det er også mentalt hårdt at vide, du skal lave mål hver gang.«

Landstræneren var selvsagt massivt skuffet over det bitre nederlag, men han mener ikke, det kan betegnes som en decideret fiasko.

»Jeg har rost spillerne bagefter for at kæmpe og tro på det. Vi må også sige, at svenskerne spiller en rigtig god kamp. De har mange spillere, der præsterer på et meget højt niveau. Jeg ved godt, at man på papiret kan sige, vi er et bedre hold end Sverige. Jeg har hørt Nikola Karabatic udtale, at der ikke er favoritter i en semifinale. Det synes jeg, at begge semifinaler viste,« siger han med henvisning til, at franskmændene tabte den anden semifinale til Spanien.

Der venter Danmark en bronzekamp på søndag. Her er modstanderen netop Frankrig.