Gode hold, hård træning og tonsvis af kampe.

Sådan er tilværelsen i den tyske Bundesliga. Det har blandt andet Rasmus Lauge nu valgt at tage konsekvenser af og har skiftet en tilværelse i Flensburg-Handewitt ud med den ungarske klub Veszprem fra 1. juli 2019.

»Min krop lider under den meget høje belastning og de utroligt mange kampe og lange rejser. Jeg har nu fået muligheden for at spille i en liga, hvor belastningen er tydeligt mindre,« siger Lauge ifølge Ritzau.

Og det kan Danmarks landstræner og træner i den tyske klub Rhein-Neckar Löwen, Nikolaj Jacobsen, godt forstå.

»Jeg kan ikke sætte mig ind i Rasmus’ krop, men som det er blevet nu, så er det voldsomt med programmet i Bundesligaen og Champions League. Og derfor er der ingen tvivl om, at det fysisk bliver en stor fordel for Rasmus at komme til den ungarske liga, hvor man reelt kun har ét andet hold, der kan give modstand,« siger Nikolaj Jacobsen.

Også den danske streg René Toft Hansen skifter til den ungarske storklub efter at have spillet seks år i THW Kiel. Og landstræner Nikolaj Jakobsen synes også, at den tyske liga i øjeblikket er en for stor fysisk belastning for spillerne.

»Det er rigtig hårdt. Det er 34 kampe, hvor man er under et ekstremt pres. Specielt, hvis du spiller i Rhein-Neckar Löwen, Kiel eller Flensburg, som er hårdt ramt på kampe på grund af ligaen og Champions League. Og alle kampe i ligaen er vigtige, fordi alle ved, at enkelte fejl kan koste mesterskabet.«

At spillerne flygter væk fra Bundesligaen er også en tendens, som Nikolaj Jacobsen har set gennem de seneste par år. Spillerne søger mod andre klubber, der ofte er på nogenlunde samme niveau, men hvor belastningen er langt mindre og økonomien i mange tilfælde også er bedre.

»Ja, den fysiske belastning i ligaen er for voldsom lige nu. Det er der ingen tvivl om. Hvis man sammenligner med Danmark, så har man et slutspil, hvor holdene er pressede over seks kampe. Det pres har man hver eneste uge i Tyskland - samtidig med, at man så også skal spille Champions League. Det er både hårdt fysisk, men ikke mindst også mentalt,« siger Jacobsen, der som dansk landstræner dog også kan se nogle af ulemperne ved, at Rasmus Lauge og René Toft Hansen skifter Bundesligaen ud med den ungarske liga.

»Her i Bundesligaen holder man sig måske mere skarp i og med, der er flere hårde kampe, og det kan være, at det udvikler noget mere. Men til gengæld kan det på den fysiske del være bedre, at man er i Veszprem. Jeg ved ikke, om det ene er bedre end det andet - det kan spillerne bedre svare på,« siger Nikolaj Jacobsen.

Veszprem er da heller ikke en hvilken som helst klub, for ungarerne har været i Champions League-finalen i 2015 og 2016, mens det i 2014 og 2017 sluttede i semifinalen i den største klubturnering. Måske kan Rasmus Lauge og René Toft Hansen være med til også at tage klubben hele vejen, når de fra næste sæson stiller op for Veszprem.