Hun valgte at dele det sårbare. Satte sig til tasterne, skrev et opslag på Instagram og delte det med sine 15.000 følgere.

»Jeg synes, det var mega grænseoverskridende. Men folk har været så søde, og jeg har været virkelig beæret over de beskeder og støtten, jeg har fået. Det varmer sindssygt meget, når man åbner op, at folk bare tager så godt imod det og er støttende.«

Ordene kommer fra landsholdsmålvogteren Althea Reinhardt, der stadig kæmper med en skade i ryggen, hun fik i februar. Og som var noget af det, opslaget handlede om.

'Kender I følelsen af, at man er så langt nede, at man føler, at alt bare er gået i stå? Frustration, tristhed og tomhed er bare nogle af de følelser, som jeg har stået med i 2021,' skrev Althea Reinhardt, der også beskrev følelsen af, at hun havde lukket lidt ned.

For skaden i ryggen er en ting. Den kom, da hun skulle redde en bold og fløj over en reklamebande. Hun troede selv, hun var okay og havde slet ikke regnet med, det ville tage så lang tid.

»Jeg var specielt i starten overrasket over, hvorfor det ikke gik bedre hurtigere. Frustreret, fordi jeg følte, det skulle gå bedre, uden det gjorde det,« fortæller Althea Reinhardt og uddyber, at hun har en lille prolaps. Om den er kommet af slaget eller har været der hele tiden for så at blive 'provokeret frem', ved hun ikke.

»Det er virkelig frustrerende og irriterende, jeg ikke kan spille. Det er nu, de sjove kampe er. Forhåbentlig kommer der flere og endnu sjovere, men det er nu, jeg gerne vil spille og stå på banen og hjælpe pigerne,« siger Odense-spilleren, der fortæller, det går fremad med ryggen, som ikke er '100 procent god endnu'.

Men det er ikke kun på grund af den, hun synes, 2021 har været et hårdt år. Også på privatfronten er hun ramt. Det strukturerede liv er væk, hendes bedstefar er ramt af kræft, og hun kan ikke se familien, som hun plejer.

»Jeg tror også, at ligesom alle andre bliver jeg ramt af corona nu på forskellige parametre. Jeg synes, det er rigtig hårdt, at jeg ikke kan besøge min familie, som jeg gerne ville. Specielt min bedstefar, der er syg. Jeg kan ikke komme derop, det har også afskåret mig fra min onkel, der tager sig af ham lige nu,« siger Althea Reinhardt og forklarer, at hun har brugt meget tid med onklen og for eksempel spist hos ham på fridage.

»Det har jeg bare slet ikke kunnet. At jeg ikke har kunnet være sammen med dem og være derhjemme i over et halvt år nu, synes jeg har været sindssygt hårdt. Det har været det sted, jeg er taget hen, når jeg ikke har haft tid nok til at tage hjem til mine forældre.«

Hun føler sig heldig at have mange mennesker omkring sig i Odense, men det ændrer ikke på, det har været nogle svære måneder. Alle tingene kombineret har givet en del negative følelser, der har fyldt. Frustration over, det ikke går som ønsket. Magtesløshed over at have mistet kontrollen over både håndbold og privatlivet.

»På en eller anden måde har jeg også følt mig ensom i denne her periode i forhold til, at jeg ikke har kunnet komme hjem. Det har været lidt sådan, at jeg hele tiden løber panden mod muren,« fortæller Althea Reinhardt.

Althea Reinhardt kæmper med en skade i ryggen.
Althea Reinhardt kæmper med en skade i ryggen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men det skal være slut nu, slår hun også fast. De negative tanker, som er vigtige at tale om, skal vendes. Og i stedet vil Althea Reinhardt prøve at fokusere på det, der gør hende glad, og sige til sig selv, at året langtfra er slut.

»Jeg skal huske, jeg virkelig er omgivet af de bedste mennesker i min familie, men også venner og bekendte. Jeg er mega privilegeret og lever det liv, jeg gerne vil. Nogle gange når det går dårligt, skal man huske, man er heldig og har de små ting i livet. Det er ikke en selvfølge at have de ting,« siger hun.

Det ændrer dog ikke på, de dårlige dage spøger af og til. Og det var også derfor, hun valgte at dele sine tanker med de tusindvis af mennesker, der følger med.

»På Instagram kan det godt nogle gange blive et glansbillede. At alt er perfekt og bare kører. Man viser måske ikke altid de sårbare sider. Det var egentlig for at sige, at alle går igennem perioder, hvor det føles mega hårdt. Det er ikke unormalt. Jeg ville vise, at selvom jeg er heldig og privilegeret, kan jeg også føle, der kommer hårde perioder, jeg skal igennem. Det er virkelig dejligt med den respons, og jeg fik også beskeder fra folk, der skrev, de selv gik igennem det samme, og det var dejligt, de ikke var alene om det. Det var grænseoverskridende, men virkelig godt på den anden side, da jeg først havde lagt det ud. Det var som en lettelse på en måde,« siger landsholdsspilleren.