Landsholdsspilleren Sarah Iversen er i gang med et comeback til håndbolden, efter hun er blevet mor.

Og det har vist sig langt hårdere for hende, end hun havde troet.

Det fortæller hun til TV 2.

Hun har det svært med de mange forandringer, hendes krop har gennemgået, siger hun. For den er ikke klar til håndbold på topplan endnu, føler hun.

Foto: EDDY LEMAISTRE
Vis mere

Hun har problemer med bækkenet, og hun kan ikke gå på en streng diæt med henblik på, at sønnen Elliot også skal have mad. Og det udfordrer hendes selvbillede. Og det faktum, at der hviler mange øjne på hende som topatlet.

»Der har været tidspunkter, hvor jeg måtte forlade lokalet, og hvor jeg er knækket sammen, for jeg så gerne vil det, men det kan bare ikke lade sig gøre lige nu.«

»Jeg har ikke været i shorts til træning endnu og gemmer mig lidt væk i bukser, fordi jeg ikke synes, det sidder så pænt lige nu. Det er ikke engang sikkert, at nogle vil tænke over det, men jeg tænker over det, og det er nok, for så har jeg ikke fokus på det, det drejer sig om - at komme tilbage,« siger Iversen.

Hun slår fast, at hun ikke søger medlidenhed, men det har været en øjenåbner for hende, hvor hård kampen om et comeback har været.

»Der er sikkert mange ikke-atletiske mennesker, der vil sige: "Slap nu af, du har lige skabt et liv, det tager den tid, det tager," men i en verden, hvor man skal i shorts og t-shirt rimelig hurtigt og skal på landsdækkende TV, vil man gerne, at det ser ordentligt ud. Hvis spillertrøjen strammer lidt for meget, og shortsene sidder lidt stramt, skal de ikke engang overveje at skifte mig ind. Der mangler måske 30 procent, hvis jeg er heldig,« siger hun.

Sarah Iversen spiller til daglig for Herning-Ikast og har været en del af landsholdet siden 2016.