Aalborg Håndbold troner fortsat på førstepladsen i sin Champions League-gruppe.

På hjemmebane vandt nordjyderne onsdag aften med 33-29 over RK Vardar fra Nordmakedonien og tog revanche for nederlaget til samme modstander for tre uger siden. Det er fortsat Aalborgs eneste pointtab i turneringen.

Efter en ujævn første halvleg lignede det længe en klar dansk sejr på den anden side af pausen.

Vardar fik dog skabt en vis spænding i slutfasen, inden Aalborg anført af storspillende Aron Palmarsson afgjorde forestillingen til taktfaste klapsalver fra publikum.

Det siger noget om Aalborgs fremskridt de sidste par sæsoner, at sejren ikke er nogen overraskelse. Vardar vandt trods alt Champions League i både 2017 og 2019, men her haltede holdet bagefter de danske opkomlinge.

Aalborg skulle dog igennem nogle halvsløje perioder i første halvleg, før holdet spillede sig ud.

Pauseføringen på 16-13 var i virkeligheden et flot udbytte af en halvleg, hvor hjemmeholdet var i problemer.

Efter en stærk indledning gik Aalborg nemlig i stå. Der blev lavet for mange tekniske fejl og brændt for mange chancer. Det betød, at gæsterne kom tilbage i kampen anført af den 38-årige superveteran Timur Dibirov.

Til alt held var den finurlige russer stort set den eneste nordmakedonske trussel før pausen, hvor han lavede 9 ud af Vardars 13 mål.

Da Aalborgs unge reservekeeper Nichlas Ludvigsen reddede et straffekast fra Dibirov kort før pausen, var publikum i Jutlander Bank Arena for alvor på mærkerne.

Og da Nikolaj Læsø tordnede bolden i nettet til 16-13 samtidig med pausefløjtet, var det lige før, taget løftede sig i det nordjyske håndboldmekka.

Aalborgs niveauløft i anden halvleg havde især to hovedpersoner: Målmand Simon Gade fik rigtig godt fat i skytterne, og den blændende playmaker Aron Palmarsson dirigerede det nordjyske angrebsspil med stor autoritet.

Islændingen scorede otte gange og havde adskillige flotte frispilninger undervejs.

Aalborg har nu otte point efter fem kampe og topper puljen.