Mathias Gidsel havde for første gang sin familie på lægterne ved en slutrunde.

Og det lyder næsten helt vanvittigt, når man tænker på, at den 22-årige GOG-spiller det seneste år har vundet VM-guld og OL-sølv, hvor han også blev kåret som MVP i sit helt store gennembrud.

Men coronasituationen har betydet, at Gidsel har måttet undvære familiens fysiske opbakning.

Mor, far, storebror med kæreste samt Mathias Gidsels egen kæreste var derfor med for første gang og kunne se Danmark spille sig i EM-semifinalen med 35-23-sejren over Holland i den store MVM Dome i Budapest.

Det var en helt speciel aften for Gidsel, der scorede ni mål på ni afslutninger og fik topkarakter af B.T.

»Det er første gang, de nogensinde er kommet med til en slutrunde med mig som senior. De har altid rejst hele verden rundt for at se mig. Det har da også været lidt specielt at have dem på sidelinjen hele sidste år hjemmefra, uden de rigtig har kunnet følge med. Det betyder selvfølgelig meget for mig, de er her nu. Det er godt nok på afstand, men så kan jeg da vinke og juble lidt op til dem,« siger Gidsel, der altså stadig må undvære familien på helt tæt afstand grundet risikoen for coronasmitte.

Landsholdsstjernens forældre har kæmpet med, at det ikke har været muligt at følge ham i de helt store stunder, han har oplevet det seneste år.

»Jeg tror, vi alle har syntes, det har været lidt for vildt og surrealistisk. Vi ville gerne have været med på hele rejsen. Men sådan er verden nu om dage. Der har været corona, og jeg ved, det især har naget mine forældre meget, at de ikke har kunnet være med og opleve det på nær hold. De har været lige så langt væk fra mig som alle andre. Jeg er helt vildt glad for, de får den her oplevelse med mig - selvom det er på afstand,« siger Gidsel.

I vejen mod håndboldtoppen har familiens skød været en sikker havn for den danske stjerne.

»Med så vildt et år, jeg har haft mentalt, fysisk og på håndboldbanen, er familien det sted, man søger tryghed. De er med til at huske dig på, hvem du er og få hele personen - ikke kun håndboldspilleren Mathias - med. De har betydet utroligt meget. Jeg kan kun være taknemnmelig for, at de har hjulpet mig så meget i det år, jeg har haft allermest brug for dem. Jeg er glad for at kunne give lidt tilbage med et godt smil op til dem på tilskuerrækkerne,« siger han.

Gidsel har spillet en stor EM-turnering indtil videre med 35 mål på 36 skud. Og han ved da også, at forventningerne er store til ham, men han nyder bare at være en del af landsholdet.

Og EM-semifinalen i Budapest på fredag.

»Jeg læser også nyheder engang imellem, og jeg kan godt se, der er store forventninger til mig. Men jeg synes, jeg har en god tilgang til det hele og en cool mentalitet. Det er bare håndbold for mig. Jeg har altid drømt om at gå ind på banen i januar og have det sjovt. Det er det, jeg synes, er fedt. Der er noget pres og ansvar. Men det største pres kommer fra mig selv,« siger Gidsel og tilføjer:

»Lige nu er det noget nær det fedeste at være her.«

Danmark møder Frankrig onsdag i den sidste mellemrundekamp - her er Gidsel en oplagt kandidat til at få et hvil på bænken.

Andre læser også