René Toft Hansen håber, at han nu kan få den rette hjælp til sine vejrtrækningsproblemer.

»Stor tak til fansene. Jeg satser på, jeg har fundet diagnosen nu, og så håber jeg, at jeg kan finde en løsning, så jeg kan få noget mere luft,« siger den danske landsholdsspiller.

Til TV 2 Sport fortæller han, at det er takket være rigtigt mange danske håndboldfans, at han nu muligvis endelig kan få det bedre.

For nogle dage siden bragte TV 2 en artikel, hvori René Toft Hansen beskrev sine problemer med at få vejret, fordi hans luftveje snævrede sig sammen - men at han ikke havde fundet en præcis diagnose endnu. Han fortalte, at han havde forsøgt at gå til en talepædagog.

Rene Toft Hansen er med til EM for Danmark.
Rene Toft Hansen er med til EM for Danmark. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

På grund af problemerne kan han kun spille i korte intervaller af gangen for det danske landshold, fordi han efterfølgende skal ud på bænken og have vejret igen.

Efter at artiklen blev bragt, væltede det ind med gode råd på sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter. Ifølge håndboldspilleren har langt størstedelen af henvendelserne gået på, at han må lide af VCD eller EILO.

Og de har tilsyneladende ramt plet.

Det føler 35-årige René Toft Hansen sig i hvert fald overbevist om. Og han vil forsøge at komme af med vejrtrækningsproblemerne, når han vender tilbage til sin klub, Benfica, efter EM-slutrunden.

»Jeg vil i hvert fald tage det med til Portugal og til lægerne og se, hvad de har af erfaringer dernede. Jeg vil prøve at udnytte det, for det vil være en kæmpe fordel at have mere lungekapacitet, for jeg har døjet med det i så lang tid, jeg kan huske,« siger René Toft Hansen til TV 2 Sport.

Først gælder det dog den igangværende slutrunde.

Her er Danmark særdeles presset, og det kan onsdag ende med et tidligt EM-exit for de forsvarende OL- og verdensmestre. Her SKAL det danske landshold slå Rusland i den sidste gruppekamp, mens Island SKAL slå Ungarn.

Sker det ikke, er det slut.