Lyt til artiklen

BT giver dig her et indblik i, hvad landsholdsspillerne tjener på deres klubhold.

Mikkel Hansen er den ukronede konge på det danske landshold. Det gør sig også gældende i forhold til økonomien, hvor Danmarks superstjerne spiller i sin helt egen liga. Faktisk er Mikkel Hansen lige nu den bedst betalte håndboldspiller i hele verden.

Manden med missilarmen får en i håndboldmæssig forstand gigantisk hyre i Paris Saint-Germain, hvor monsieur Hansen hver eneste måned får ca. 270.000 kr. udbetalt. Dermed tjener han mere end 10 gange så meget som eksempelvis landsholdskammerat Klaus Thomsen.

BT kan her præsentere en oversigt over, hvad de danske EM-spillere tjener i deres respektive klubber. Vi har fået indsigt i spillernes lønninger efter en lang række samtaler med centrale kilder i håndboldmiljøet.

Beløbet er den nettoløn – altså efter skatten er trukket fra – som spillerne får udbetalt hver måned. Dertil kan komme goder som fri bil og bolig, personlige sponsorater og individuelle bonusaftaler, men den slags er ikke medregnet i denne oversigt.

SUPERSTJERNENMikkel Hansen, Paris Saint-Germain: 270.000 kr.

Mikkel Hansen kan ikke længere prale af at have titlen som verdens bedste håndboldspiller. Til gengæld er han verdens bedste betale håndboldspiller, og det er da også en slags plaster på såret. Storsatsende Paris VILLE bare have fat i Mikkel Hansen i sommeren 2012, og den danske verdensstjerne fik en løn, han ikke kunne sige nej til.

VETERANERNEMichael V. Knudsen, Flensburg-Handewitt: 112.000 kr.

Hans Lindberg, HSV Hamburg: 112.000 kr.

I laget under Mikkel Hansen ligger to af de store profiler i Bundesligaen. Hans Lindberg  og Michael V. Knudsen har begge været mange år i deres respektive klubber, og de er kommet op på en flot hyre på grund af deres anciennitet og betydning for holdet. Særligt Knudsens løn er bemærkelsesværdig, da Flensburg-Handewitt er kendt for ikke at give så høje lønninger.

DE ETABLEREDE UDLANDSPROFFERRené Toft Hansen, THW Kiel: 96.000 kr.

Thomas Mogensen, Flensburg-Handewitt: 93.000 kr.

Jesper Nøddesbo, FC Barcelona: 90.000 kr.

Rasmus Lauge, THW Kiel: 82.000 kr.

Forsvarsgeneral René Toft Hansen ligger allerede på en fornuftig hyre, men kan se frem til en klækkelig lønforhøjelse, hvis han som forventet forlænger aftalen med THW Kiel. Thomas Mogensen kunne sandsynligvis få flere penge et andet sted end Flensborg, mens Jesper Nøddesbo betaler prisen for, at Barcelonas præsident har skåret i håndboldholdets lønbudget. Rasmus Lauge blev købt fra af sin kontrakt med BSV, og det går altid ud over den pågældende spillers løn.

DE UNDERBETALTE UDLANDSPROFFER


Niklas Landin, Rhein-Neckar Löwen: 75.000 kr.

Anders Eggert, Flensburg-Handewitt: 71.000 kr.

Lasse Svan Hansen, Flensburg-Handewitt: 60.000 kr.

Trods status som verdens måske bedste målmand lige nu må Niklas Landin nøjes med en beskeden løn i forhold til de evner, han har. Men det hænger sammen med, at Landin allerede underskrev sin kontrakt med Rhein-Neckar Löwen for snart tre år siden, da han blot var 22 år. Han forventes at forlade Löwen senest næste sommer, og her vil han stige eksplosivt i løn. Fløjspillere er normalt de dårligst betalte i Bundesligaen, og derfor ligger Anders Eggert og Lasse Svan Hansen under de øvrige Flensburg-danskere.

HJEMLIGE STJERNERBo Spellerberg, KIF Kolding København: 50.000 kr.

Mads Christiansen, Bjerringbro-Silkeborg: 45.800 kr.

Kasper Søndergaard, Skjern Håndbold: 41.700 kr.

Henrik Møllgaard, Skjern Håndbold: 41.700 kr.

Rutinerede Bo Spellerberg topper lønningslisten for spillere i den danske håndboldliga. Lige i hælene følger Mads Christiansen, der profiterer af et stort lønbudget i BSV, ligesom det trækker op, at han er tovejsspiller. Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard ligger i top lønmæssigt hos Skjern.

DE TJENER MINDSTMads Mensah Larsen, Aalborg Håndbold: 33.000 kr.

Jannick Green, Bjerringbro-Silkeborg: 33.000 kr.

Casper U. Mortensen, Bjerringbro-Silkeborg: 22.000 kr.

Klaus Thomsen, Team Tvis Holstebro: 22.000 kr.

En række af de yngre spillere ligger nederst i det interne lønhierarki på landsholdet. Både Mads Mensah og Jannick Green kan dog se frem til store lønstigninger i næste sæson, når de skifter til Bundesligaen, mens Klaus Thomsen også stiger betragteligt, når han til sommer rykker til BSV. Og selv om netop BSV er kendt for at give høje lønninger, lider Casper U. Mortensen under, at han kom til klubben på et tidspunkt, hvor Viborgs herrehold, som Mortensen spillede for før skiftet, allerede på det tidspunkt var på vej mod opløsning.

LANDSTRÆNERENUlrik Wilbek, Danmarks Håndbold Forbund: 50.000 kr.

Ulrik Wilbeks økonomi er tidligere blevet beskrevet her i BT. Men sat over for spillerne ligger landstræneren og sportschefen på niveau med de bedst betalte hjemlige stjerner.

Sådan har vi gjort:

I udlandet opererer man udelukkende med nettolønninger i forhold til spillerne. Derfor er lønningerne for de spillere, der er i udenlandske klubber, omregnet fra euro til kroner.

Spillerne i den danske liga er bruttolønnede, og derfor har vi omregnet deres løn til nettoløn. Efter hjælp fra en skattekyndig er det sket ved at trække 47 procent fra bruttolønnen hos de spillere, der tjener op til 750.000 kroner om året, mens spillere med højere lønninger end det har fået fratrukket 50 procent af deres bruttoløn for at finde frem til den nettoløn, som de får udbetalt hver måned.