Jesper Nøddesbo offentliggjorde torsdag morgen, at han indstiller karrieren efter denne sæson.

Men selvom der ikke gået mange timer, siden nyheden ramte landets medier, så har den 40-årige stregspiller allerede styr på, hvad der skal ske til sommer. Under OL skal han nemlig agere håndboldekspert hos Discovery.

Det oplyser kanalen i en pressemeddelelse.

»Jeg har brugt lang tid på at forberede mit karrierestop. Da jeg tog hjem fra Barcelona, var det et skridt i den retning, og det har længe været en afklaringsproces i forhold til, hvad der er af energi på den anden side af min aktive karriere. Der har været en form for frygt forbundet med det tomrum, der nemt kan opstå, når man som sportsudøver stopper, men timingen er den rette nu,« siger Jesper Nøddesbo.

40-årige Nøddesbo er Danmarks mest vindende håndboldspiller og satte torsdag morgen en lang række ord på den svære beslutning om at takke af på banen efter en glorværdig karriere, der blandt andet har budt på et ti år langt ophold i storklubben FC Barcelona.

»Jeg kommer ikke til at udfylde nogen andres roller, jeg kommer som mig selv. Jeg vil fortælle om håndbold, og jeg kan måske komme med en god historie eller to. Jeg håber, man kan mærke den nerve, jeg har, gennem skærmen, for jeg kan ikke undgå at blive revet med, når det er landsholdet,« siger han.

Hos Discovery glæder man sig over at have sikret sig en så markant skikkelse som Jesper Nøddesbo, der nåede at repræsentere de danske håndboldherrer hele 223 gange.

»Discovery har de bedste og mest vidende eksperter på mange områder, og dér tilslutter Jesper Nøddesbo sig i den grad. Håndbold som sport er ny for os på Discovery, og det er vigtigt for os, at vores eksperter afspejler et højt niveau, hvilket Jesper i særdeleshed gør. Han har en unik historik fra både landsholdet og sin tid i FC Barcelona. Derfor er vi både stolte og ydmyge over at kunne byde Jesper Nøddesbo velkommen på holdet,« siger Søren Klæstrup, Head of Sports hos Discovery Danmark.

Det er DR og Discovery, der sammen har rettighederne til OL i Tokyo. Alle OL-håndboldkampe sendes på discovery+, mens kampe uden dansk deltagelse kan ses på Kanal 5.

Jesper Nøddesbo var blandt andet med til at vinde EM i 2008, ligesom han også var en del af det mandskab, der i 2016 gik hele vejen ved OL i Rio og sikrede de danske håndboldherrer deres første OL-guld.

Derudover kan han blandt andet prale af to Champions League-titler, to VM-sølvmedaljer, syv spanske mesterskaber og to danske mesterskaber.