Dansk Håndbold Forbund (DHF) byder sammen med Norge og Sverige på værtskabet for mændenes og kvindernes EM-slutrunder i både 2026 og 2028. Det fremgår af Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) hjemmeside.

Dermed får dansk håndbold muligvis andel i endnu flere slutrunder. Allerede har man sikret sig VM i 2023 for kvinder, hvor man deler værtskabet med Sverige og Norge samt VM 2025 for mænd, som man deler med Norge og Kroatien. Og nu vil man gerne have endnu flere håndboldstjerner til Danmark.

Ifølge budteksten fremgår det, at Danmark har Herning, København, Aarhus og Kolding i spil som værtsbyer til både mændenes og kvindernes slutrunde.

Semifinaler og finaler for mændenes slutrunde skal afvikles i Danmark, mens Norge – nærmere bestemt Oslo – skal stå for finalerne på kvindefronten.

De norske kvinder kunne løfte EM-trofæet på dansk jord tilbage i december. Nu får de muligheden for at gøre det på hjemmebane.
De norske kvinder kunne løfte EM-trofæet på dansk jord tilbage i december. Nu får de muligheden for at gøre det på hjemmebane. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Tilbage i december var Danmark vært for EM i kvindehåndbold, og i 2019 husede Danmark VM for herrer, hvor værterne som bekendt vandt deres første VM-titel nogensinde.

Kvindernes EM i december 2020 skulle være afviklet i fællesskab mellem Danmark og Norge, men coronarestriktionerne i Norge gjorde, at hele slutrunden endte på dansk grund.

Nu får man så muligheden for at dele et værtskab nok en gang.

Mændenes slutrunde afvikles på vanlig vis i januar, mens kvinderne er i aktion måneden før i december.