Dansk Håndbold Forbund må endnu en gang aflyse flere landsholdsaktiviteter på grund af corona-krisen.

Det meddeler håndboldforbundet i en pressemeddelelse.

Konkret drejer det sig om kvindelandsholdets to testkampe mod Japan i slutningen af maj, hvilket betyder, at Jesper Jensen fortsat må væbne sig med tålmodighed, før han får sin debut som landstræner.

Også håndboldherrernes samling i begyndelsen af juni, hvor Mikkel Hansen & co. oprindeligt skulle have påbegyndt OL-forberedelserne, er aflyst.

Aflysningerne ærgrer sportschef Morten Henriksen, som dog fastslår, at DHF arbejder på at finde nye datoer til at afvikle landskampe for begge landshold.

»Jeg er virkelig ked af, at vores mange fans heller ikke i denne omgang får mulighed for at komme ind og se vores landshold. Det er virkelig ærgerligt – ikke kun for vores fans, men for os alle omkring håndbolden.«

»Vi er klar over, at vi fortsat kigger frem mod en usikker tid, og derfor prøver vi at planlægge forskellige scenarier ud fra den kalender, som det europæiske håndbold forbund har fremlagt. Som jo desværre også er forbundet med usikkerhed,« siger Morten Henriksen og tilføjer:

»En ting er, om vi får muligheden for at afvikle kampe. En anden er, at det jo også skal være muligt for holdene at transportere sig over grænserne. Alligevel kigger vi frem mod mulige datoer for landskampe samt modstandere og må så løbende vurdere, om vi kan afvikle kampene forsvarligt og lovligt.«

Sportschefen åbner samtidig op for, at eventuelle landskampe kan blive afviklet på alternativ vis.

»Vi håber i hvert fald, at vi i samarbejde med TV 2 kan afvikle og vise håndboldkampe i sommeren, så vores fans igen kan nyde landsholdshåndbold. Om det så bliver med tilskuere i hallen eller med fans foran skærmen, vil tiden vise,« lyder det fra Morten Henriksen.