Althea Reinhardt brillerede i målet, men holdets præstation var blandet, da Danmark tævede Congo.

To kampe, to klare sejre. Det var kravet til det danske kvindelandshold før VM, og det har spillerne indfriet efter 33-18 over Congo lørdag aften.

Dermed er opvarmningen overstået, og nu bliver det så småt alvor for Jesper Jensens mandskab, der foreløbig slet ikke er blevet presset i turneringen.

Det bliver det givetvis i den sidste indledende kamp på mandag mod Sydkorea. I modsætning til Congo er der struktur og indarbejdede mønstre hos sydkoreanerne, der dog ikke imponerede med Tunesien lørdag.

Som forventet og frygtet blev opgøret mod congoleserne en flad oplevelse for de få tilskuere i den stemningsforladte hal.

Congo er såmænd ikke ringere end så mange andre hold i denne turnering, men det skyldes primært at VM denne gang er udvidet fra 24 til 32 deltagernationer.

Det har allerede nu givet alt for mange kampe, hvor det ene hold har været himmelråbende overmatchet, som Afrikas fjerdebedste nation var lørdag aften.

En stor oplevelse blev den uspændende kamp trods alt for målvogter Althea Reinhardt.

Odense-keeperen var fuldstændig ustyrlig i første halvleg, hvor hun stod i vejen på en stribe oplagte skudchancer.

På 30 minutter lukkede hun kun syv mål ind og nåede op på 14 parader, inden hun overlod buret til Sandra Toft.

Også Toft havde godt fat i de ukendte skytter, og på den måde åbnede der sig et væld af kontrachancer til danskerne, der sjældent behøvede at anstrenge sig for at komme til scoringer.

Det ville have været en helt udramatisk aften, hvis det ikke lige havde været for endnu en ubehagelig knæskade, som har været en grim sidehistorie i de to første kampe.

Denne gang gik det ud over Congos Josephine Nkou, der røg i gulvet med et skrig og måtte fragtes ud på en båre efter lang tids behandling.

At det var svært for spillerne at holde dampen oppe, er til at forstå. Men det var også tydeligt, at det danske forsvar taber kvalitet, når Line Haugsted får en pause på bænken.

Forsvarsmuren var tæt på skudsikker i kampens første fjerdedel. Congoleserne buldrede direkte ind i paraderne og var næsten ti minutter om at aktivere måltavlen.

Efter et kvarter havde Danmark fortsat kun lukket et mål ind, men da landstræneren forståeligt nok satte gang i udskiftningskarrusellen indsneg fejlene sig.

Spillerne havde svært ved at holde pulsen høj efter pausen. Man savnede lidt energi og intensitet, og på den måde kom congoleserne bedre til sin ret.

Mod slutningen var der landsholdsdebut til ekstraindkaldte Michala Møller, som også nåede at få sin første VM-scoring på cv'et.

/ritzau/