Det er svært at være en gnaven landstræner, når Danmark har taget tre knusende gruppesejre ved EM i Ungarn.

Men finder han forstørrelsesglasset frem, kan Nikolaj Jacobsen godt finde et lille hår i gullaschsuppen.

For han mener stadig ikke, at landsholdet helt har knækket koden med at få kørt den tilbagevendte superspiller Rasmus Lauge ind i bagkæden mellem Mikkel Hansen og Mathias Gidsel.

»Der er ingen tvivl om, at Rasmus skal vænne sig til, at vi spiller på en lidt anden måde, end da han sidst var med. Vi har i en længere periode arbejdet med, at vi gerne vil have flere afleveringer på i vores angreb – og spille med lidt mere tålmodighed, fordi vi har så dygtige boldspillere,« fortæller landstræneren.

Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Mads Mensah under landsholdets træning i Debrecen, søndag den 16. januar 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau )
Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Mads Mensah under landsholdets træning i Debrecen, søndag den 16. januar 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau ) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det seneste års tid år har Rasmus Lauge været svært uheldig med skader, og han missede dermed både VM-triumfen i Egypten og OL-sølvet i Tokyo.

Sidst han var med til en slutrunde, var ved EM-fiaskoen i Sverige i 2020. Og der er sket meget med det danske spil siden dengang.

»Dengang spillede vi på en anden måde -–for der havde vi Mikkel (Hansen, red.) på højre back. Nu vil vi gerne ligge og køre spillet lidt mere ind over midten. Rasmus skal også vænne sig til, at Mathias (Gidsel, red.) ligger tættere på forsvaret, end Rasmus' to højrebacks i Vezprem gør,« fortæller Nikolaj Jacobsen.

»Men jeg har egentlig været meget tilfreds. Jeg synes, at Rasmus løser mange små ting – som at 'binde' en mand og dermed skabe overtal for de andre. Så på den måde er jeg egentlig tilfreds.«

»Men jeg vil gerne have et lidt højere boldtempo, så vi kan holde bolden i gang i længere tid og ikke få så mange spilstop.«

Torsdag skal Rasmus Lauge og Danmark for første gang i aktion i mellemrunden i Budapest. Her skal Danmark møde Island klokken 20.30.

Andre læser også