Det var med en blanding af mistro og decideret choktilstand, at Mikkel Hansen banede sig vej igennem jublende tjekkiske spillere og frem til de ventende journalister efter mandagens danske EM-choknederlag på 27-28 til de mere end undertippede tjekkere.

Den danske stjerne lignede en mand, der ikke helt havde forstået, at de danske gulddrømme netop havde lidt et enormt knæk mod et hold, Danmark vel slår 99 ud af 100 gange. Han talte lavere end normalt og skuffelsen stod printet i hans øjne.

»Det var en skandaløs indsats af os. Nærmest alt gik vel galt for os. Vi leverer så langt under niveau i alle spillets facetter. Lige fra vores forsvar, der ikke står kompakt nok og giver deres playmaker alt for gode betingelser. Han var ekstremt hurtigt og fik lov at drive gæk med os. Rent kontramæssigt og angrebsmæssigt laver vi især i første halvleg alt for mange fejl,« konkluderede verdensstjernen over for BT og fortsatte:

»Vi smider alt for mange bolde væk og giver dem en masse kontramål. Vores returløb var slet heller ikke godt nok. Og så brænder vi ekstremt mange skud ind over stregen og gør deres målmand til verdens bedste.«

»Det her viser, at hvis man ikke er på 100 procent ved EM, så kan man tabe til alle. Men det er selvfølgelig ikke godt nok, at vi står her og har tabt til Tjekkiet?

Undervurderede I dem?

»Nej, det synes jeg ikke. Men af en eller anden grund mangler vi en lille smule i hele kampen. Vi får endda en okay start...det...tja. Vi formår alligevel ikke at sætte os på kampen. Der var for mange tekniske fejl på afgørende tidspunkter, og til tider spiller vi nok for langsomt.«

Hvad står du og tænker nu?

»Det er klart, at det ikke er acceptabelt, det vi har leveret.«

Hvad var du mest overrasket over?

»Hvor højt, der har været at flyve, og hvor dybt, der nu er at falde. Jeg synes ikke, at vi med respekt for hinanden kan levere sådan en indsats. Men der er ikke så meget andet at gøre end at være rasende her til aftenen. Personligt og som hold. Og det gode ved de her turneringer er, at der kommer en ny kamp om to dage, og der håber, jeg at se lidt bedre - hvis ikke rigtig, rigtig, rigtig meget bedre - dansk spil, for eller får vi da ørerne i maskinen mod et spansk hold, der spiller rigtig godt.«

 

8 visninger

Hvad blev der sagt inde i omklædningsrummet.

»Det giver vel sig selv, tror du ikke,« sluttede Mikkel Hansen, inden han tridsede tilbage i omklædningsrummet for at forstå, hvad der lige var sket.

Danmark kan stadig komme videre til mellemrunden. Det kræver dog en dansk sejr over Spanien og en ungarsk ditto over Tjekkiet på onsdag.

PÅ VIDEOEN ØVERST PÅ SIDEN KAN DU SE BTs KARAKTERER TIL DE DANSKE SPILLERE EFTER NEDERLAGET