René Antonsen er vant til at vise sit spil i den danske liga for Aalborg Håndbold - men mandag aften fik han smagt på landsholdshåndboldens største hylde.

Her fik han sin slutrundedebut for Danmark og leverede en flot præstation i 31-21-sejren over Nordmakedonien, hvor flere danske reserver fik chancen.

Undervejs fik han også prøvet kræfter med det makedonske forsvar, da han pludselig stod med trøjen over hovedet og i bar overkrop. Og det var helt med vilje.

»Det er en klassiker, jeg har luret fra Thomas Klitgaard fra Skjern i sin tid. Det gælder lige om at stikke hovedet ned i trøjen, og så trækker man en to minutters udvisning. Dem har han lavet mange af på mig, så det er med at suge til sig fra dem, man kan,« griner Antonsen på B.T.s spørgsmål.

Foto: BERNADETT SZABO
Vis mere

Tricket lykkedes og sendte en nordmakedoner af banen i to minutter.

Selv var René Antonsen overrasket over, at han fik så meget spilletid, som han gjorde i sejren.

»Det kom meget bag på mig. Jeg blev 'maxet' ret meget ud derinde, og jeg stod og hev efter vejret. Jeg fik sendt lidt lange blikke ud til Nikolaj, om jeg skulle ud, men jeg skulle ikke have en pause - jeg skulle spille resten af kampen. Det er jeg glad for. Jeg er glad for, at jeg er der rent håndboldmæssigt. Hvis de får brug for mig, står jeg klar,« lover Antonsen.

Han fik stjålet et par bolde og scoret to gange. Og alt imens kunne han se sin værelseskammerat Niclas Kirkeløkke brænde banen af til stor glæde for Antonsen.

»Det er fedt at se Kirkeløkkes udvikling. At se ham udvikle sig som person. Også hele hans udstråling har ændret sig. Det er fuldstændig sindssygt, at han bare bliver ved på den måde, selvom han brænder de første tre. Han får at vide, han skal blive ved og klapper dem bare ind til højre og venstre. Han fordeler den også fint og finder mig et par gange. Det kan man kun blive en smule glad for indeni,« siger Antonsen, der også kunne glæde sig over egen indsats.

Danmark spiller første kampe i mellemrunden torsdag. Det er endnu ikke afklaret, hvem Danmark møder. Men der venter helt sikkert et opgør i mellemrunden mod Frankrig og Kroatien

Andre læser også