I sin nye bog fortæller Anja Andersen om sit anstrengte forhold til sin tidligere træner UIrik Wilbek, der kulminerede i et oprør.

I bogen 'Det er aldrig for sent at blive den man er' løfter hun således sløret for, hvordan de to håndboldikoner stødte sammen i den ene konflikt efter den anden i slutningen af 1980'erne og op gennem 90'erne. Blandt andet i deres fælles tid i Viborg HK, men også på landsholdet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Den 47-årige tidligere håndboldstjerne fortæller, hvordan Ulrik Wilbek forsøgte at få hende til ændre sig. Hun skulle indse, at hun var for meget for andre mennesker og forkert, lyder det i bogen, der udkommer i morgen, tirsdag.

»Ulrik fortsætter med at gøre sit yderste for at indoktrinere mig. I løbet af sæsonen begynder jeg at indse, at jeg ikke kan blive den person, han ønsker sig. Jeg ved inderst inde, at jeg aldrig nogensinde kan leve op til hans forventninger om, hvordan jeg skal være. Alt, hvad jeg foretager mig, den måde, jeg opfører mig på, er et stort skuespil. Jeg har ikke længere lyst til at forsøge at være, som han gerne vil have mig til at være,« fortæller Anja Andersen, der i stedet går direkte imod sin træner.

»Jeg gør oprør. Jeg modarbejder hans bestræbelser. Mit behov for frihed vokser. Jeg gør det til min kamp at få lov til at være, som jeg er. Retten til at være mig. Nu er det ham mod mig,« står der i bogen.

I bogen fortæller Anja Andersen blandt andet også, at Ulrik Wilbek ydmygede hende under landsholdsmøder ved VM i 1993, og at hun efter et sammenstød med ham på ungdomslandsholdet havde 'en ubehagelig følelse i kroppen', hver gang hun var med landsholdet.

På trods af de mange sammenstød erkender Anja Andersen dog, at hun har respekt for Wilbeks evne til at skabe resultater. Én ting havde de to håndboldprofiler til fælles; en enorm vilje til at vinde.

BT bragte mandag et længere uddrag fra Anja Andersens nye bog. Det kan du finde her.