Han er blevet slankere og mere trimmet.

Men Brooks Koepka er tilsyneladende også blevet en dårligere golfspiller af lige præcis den grund.

Sådan lyder anklagen i hvert fald mod den amerikanske golfstjerne fra en golf-ekspert.

»At ændre på sin krop og kropsammensætning af forfængelige årsager, for et få taget nogle forfængelige billeder, er den mest hensynsløse sabotage, jeg nogensinde har set en altet på toppen af sin karriere lave på sig selv,« analyserer Brandel Chamblee fra Golf Channel.

Brooks Koepka erkendte i marts, at han havde tabt 10 kilo, men ville ikke rigtigt fortælle hvorfor.

Flere medier i USA føler sig overbeviste om, at det er sket mod slutningen af 2018, fordi golfspilleren skulle være med i ESPN's såkaldte 'Body Issue', hvor kendte sportsstjerner smider tøjet for at vise deres trænede kroppe.

Og der er tydelig forskel på hans præstationer før og efter vægttabet.

Herunder kan du se, hvordan Brooks Koepka så ud før vægttabet (til venstre), og hvordan han ser ud i dag (til højre):

I år har den 28-årige golfspiller kun haft én top-20-placering.

Sidste år var Brooks Koepka nærmest ustoppelig, hvor han vandt hele to major-turneringer: US Open (faktisk for andet år i træk) og PGA Championship.

Amerikaneren har selv erkendt, at noget er forandret.

»Når man går fra 96 til 86 kilo, er der ikke så meget vægt at lægge i boldene. Jeg har ikke så meget følelse med det, og jeg føler mig lidt ude af balance,« har Brooks Koepka sagt.

Golf-eksperten Brandel Chamblee er nådesløs:

»Det har aldrig virket specielt godt, når man gør noget, der ænder kroppen så drastisk og ændrer alt i forhold til sit spil. Hans spil er blevet meget dårligere,« siger Brandel Chamblee.

Fra i dag, torsdag, gælder det så årets første major-turnering ved Masters, hvor Brooks Koepka tre gange tidligere har stillet op.

»Jeg har aldrig spillet her som major-vinder,« siger han med trods alt en vis optimisme:

»Jeg er nok en helt anden spiller. Jeg forstår at håndtere presset meget bedre. Jeg forstår banen meget bedre.«

Også Caroline Wozniacki var for et par år siden med i det omtalte 'Body Issue' - se mere til det her - det gik dog ikke ud over tennisspillerens form. Hun hentede efterfølgende karrierens største sejre ved at triumfere i sæsonfinalen og i Australian Open.