Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen blev mandag anholdt i London, efter han havde opført sig krænkende på en flyrejse.

Det skriver flere engelske medier torsdag.

B.T. Sport har forsøgt at kontakte Thorbjørn Olesens irske agent, Rory Flanagan, og hans danske agent, Mads Frederiksen, men indtil videre uden held.

Epsioden fandt sted i mandags, da den danske golfspiller var på vej hjem fra en turnering i Memphis til London.

Undervejs på flyveturen skulle han have seksuelt forulempet en kvindelig passager, ligesom han skulle have urineret i midtergangen af flyet. Han skulle også have overfuset flypersonalet, da de forsøgte at håndtere situationen.

Ifølge de engelske medier lykkedes det først, da en anden professionel golfspiller, Ian Poulter, hjalp til med at berolige Thorbjørn Olesen.

De havde begge spillet med i samme turnering i USA og havde fulgtes ad til England, hvor de begge bor. Se klip fra dén turnering øverst i artiklen

Mediet The Sun har talt med et øjenvidne, der var om bord på flyet.

»Det var en chokerende opførsel. Det ville måske være noget, man kunne forvente hos et lavpris-selskab, men ikke på første klasse hos British Airways,« som det anonyme vidne forklarer:

Thorbjørn Olesen i aktion i turneringen i Memphis, World Golf Championships FedEx St. Jude.
Thorbjørn Olesen i aktion i turneringen i Memphis, World Golf Championships FedEx St. Jude. Foto: TANNEN MAURY
Vis mere

»Han begyndte at forulempe nogle af passagererne og personalet, og så lagde han an på kvindelige passagerer, inden han tissede i midtergangen.«

Fra officiel side er det bekræftet, at der fandt et episode sted på det pågældende fly.

Det engelske politi, Metropolitan Police, har oplyst til Daily Mail, at en 29-årig mand i mandags blev anholdt 'under mistanke for et seksuelt overgreb, at være beruset om bord på et fly og ikke have lyttet til kabinepersonalets anvisninger'.

»Han blev taget i varetægt og efterfølgende løsladt og er under efterforskning,« lyder det fra en talsmand for politiet.

Thorbjørn Olesen er 29 år.

Hos flyselskabet British Airways beklager man også episoden.

'Vores kunder og personaler fortjener at nyde turen og ikke blive udsat for misbrug. Den form for opførsel vil ikke blive tolereret, og de nødvendige handlinger vil blive foretaget,' lyder det i en udtalelse.

Thorbjørn Olesen har ikke selv reageret efter episoden.

Inden afrejsen fra USA – og et skuffende resultat i Memphis – tweetede han følgende:

'Ikke meget at sige – andet end at jeg er ret skuffet med dagens præstation. Nu er det tid til at holde fri og få styr på tingene.'

Herefter satte han sig på flyet med kurs mod London.